ZONGULDAK’TA, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri etkinliği düzenlendi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirildi. Vali Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere protokol üyelerinin katıldığı etkinlik özellikle atletizm branşında heyecanlı anlara sahne oldu.

Atletizm antrenörü Utku Duman’ın altyapıdan yetiştirip Milli seviyeye kadar çıkardığı 19 yaşındaki Doğukan Kilcioğlu, 60 metre engelli koşuda İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli yunus polisiyle yarıştı.

Fenerbahçe U20 atletizm takımının önemli sporcuları arasında yer alan ve sarı-lacivertli formayla ulusal ve uluslar arası birçok şampiyona, turnuva ve özel organizasyonlarda önemli dereceler elde eden Zonguldaklı atlet, rakip olarak bu kez motosikletli yunusla boy ölçüştü.

Tartan zeminde 60 metre mesafede hazırlanan engelli pistte atletizm antrenörü Erol Emral’in start işaretini vermesiyle başlayan yarış büyük çekişmeye sahne oldu. Motosikletli polisle kafa kafaya yarış ortaya koyan Kilcioğlu, bitiş çizgisini 8.30’luk derecesiyle gördü.

Sporculuk kariyerinde bir ilki gerçekleştiren Milli atlet, yarış sonrası duygularını dile getirirken, farklı ve heyecan dolu anlar yaşadığını kaydetti. Antrenör Utku Duman ise, sporcusunun motosikletli polise karşı 60 metrede iyi bir derece ortaya koyduğunu ifade etti.

Protokol üyeleri ile izleyecilere farklı bir görsel bir şov sunan Milli atlet ile motosikletli polis, yarış sonunda günün anısına objektiflere birlikte poz verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

 

Editör: Haber Merkezi