*** Zonguldaklı teknik direktör Ergün Penbe’nin çalıştırdığı Tarsus İdmanyurdu, Ziraat Türkiye Kupası 5’inci turunda Beşiktaş ile eşleşti. Karşılaşma, İstanbul Vodafone Park’ta oynanacak.

ZONGULDAKLI teknik direktör Ergün Penbe’nin çalıştırdığı Tarsus İdmanyurdu, Ziraat Türkiye Kupası 5’inci eleme turunda Beşiktaş ile eşleşti. 15-16 ya da 17 Aralık tarihinde oynanacak karşılaşmaya, Beşiktaş ev sahipliği yapacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. eleme turu kura çekimi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda gerçekleşti.

Tek maç eleme usulüne ve seri başı sistemine göre oynanacak 5. eleme turunda, 4. eleme turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 26 takımın yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası’nın son şampiyonu Trabzonspor ile  Avrupa Kupaları'na katılım hakkı kazanan Medipol Başakşehir, Beşiktaş , Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor ve Galatasaray olmak üzere toplam 32 takım yer aldı.

Kurada ilginç eşleşmeler yaşandı. Galatasaray’ın efsane futbolcularından, Zonguldaklı teknik direktör Ergün Penbe’nin 2. Lig’de çalıştırdığı Tarsus İdmanyurdu, Sergen Yalçın’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Beşiktaş ile eşleşti. 1999-2000 sezonunda Galatasaray forması giyen iki eski takım arkadaşı, yıllar sonra teknik direktör unvanıyla karşı karşıya gelecek. Efsane isimlerin buluşmasına İstanbul Vodafone Park tanıklık edecek.

Ergün Penbeli Tarsus İdmanyurdu, 3’üncü eleme turundan başladığı Ziraat Türkiye Kupası’nda önce İçel İdmanyurdu’nu 3-1, ardından da İstanbulspor’u 1-0 yenerek 5’inci tur bileti aldı.

2. Lig ekibi, ligde ise mücadele ettiği Kırmızı grupta, 11’inci haftayı bir maçı eksik 12 puanla 12’nci sırada geride bıraktı. Sarı-Lacivertliler, 29 Kasım Pazar günü Karabükspor deplasmanına konuk olacak.

Öte yandan, 5’inci eleme turuna seri başı olarak katılan 4 büyüklerden Fenerbahçe, Karacabey Belediyespor’la, Galatasaray, Darıca Gençlerbirliği’yle, Trabzonspor ise Adana Demirspor’la eşleşti.

Diğer eşleşmeler şöyle:

Demir Grup Sivasspor - Giresunspor

Kasımpaşa - Muğlaspor

Yeni Malatyaspor - Hekimoğlu Trabzon

Büyükşehir Belediye Erzurumspor - Esenler Erokspor

Fraport-TAV Antalyaspor - Beypiliç Boluspor

İttifak Holding Konyaspor - Altınordu

Çaykur Rizespor - Eskişehirspor

Aytemiz Alanyaspor - Adanaspor

Göztepe - Bursaspor

Gençlerbirliği - Tuzlaspor

Gaziantep FK - Kocaelispor

Medipol Başakşehir – Turgutluspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi