*** Kadınlar Bölgesel Voleybol Ligi’nde 2020-2021 sezonuna katılacak takımlar belli oldu. 2. Lige terfi niteliği taşıyan ligde 43 ilden 180 takım yer alacak. Zonguldak’ı, Çaydeğirmeni, Devrek ve Ereğli’den 3 takım temsil edecek.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından düzenlenen Bölgesel Kadınlar Voleybol Ligi’nde 2020-2021 sezonu için geri sayım başladı. 10-13 Haziran tarihleri arasında voleybol severlere büyük heyecan yaşatacak lige katılım başvuruları sona erdi. Kadınlar kategorisinde 43 ilden 180 takım lige katılım gösterdi. Bu takımlar arasında Zonguldak’tan, Çaydeğirmeni Belediyespor, Devrek Eğitim Gençlik ve Kdz. Ereğli Voleybol da var.

2. LİGE YÜKSELEN TAKIMLAR BELLİ OLACAK

İstanbul, Ankara ve İzmir’in çok sayıda takımla katılım gösterdiği lig, aynı zamanda Kadınlar 2. Voleybol Ligi’ne terfi niteliği taşıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Ligler Direktörlüğü, takımların belli olmasının ardından bu hafta içinde grupları belirleyecek.

Pandemi nedeniyle yakın il ve bölgelerde toplanacak takımlar, 10 ila 13 Haziran tarihleri arasında grup birinciliği mücadelesi verecek. Zonguldak’ı temsil eden takımlar aynı grupta toplanacağı gibi bu takımların arasına yakın illerden bir takım dahil olacak.

Grupların ardından müsabaka fikstürü, 9 Haziran Çarşamba günü Zonguldak İl Temsilciliği tarafından çekilecek.

Takım sayısı fazla olduğu için İstanbul, Ankara ve İzmir ile 5 takımlı diğer gruplarda müsabakalar 8 Haziran’da start alıp, 13 Haziran’da sona erecek.

Büyük heyecana sahne olacak müsabakalar sonunda grup birincisi olan takım, final grubuna yükselecek. 2. Lige yükselecek takımların belli olacağı finaller, 20-23 Haziran tarihleri arasında tarafsız grup merkezinde oynanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi