2. Lig Kırmızı grupta, ilk 3 haftada yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Zonguldak Kömürspor, 14 ve 18 Eylül tarihlerinde peş peşe deplasmanda oynadığı iki maçtan puansız ayrıldı. Geçen sezon deplasman sıralamasında en iyi 6 takım arasında yer alan kırmızı-lacivertlilerin, bu sezon tam aksine deplasmanda henüz kazanamaması camiada büyük bir şaşkınlık oluşturdu.

Bu sezon kalite seviyesi ve alternatif yönünden çok yönlü, iyi ve geniş bir kadro oluşturan Zonguldak Kömürspor, geçen sezona göre farklı bir role büründü. 2021-2022 sezonunda deplasman başarısıyla öne çıkan, iç sahada kazanmakta zorlanan Zonguldak temsilcisi, bu sezon ise ilk 5 hafta itibariyle iç sahada hiç kaybetmeyen, deplasmanda ise hiç galip gelemeyen bir takım profili ortaya koydu.

Kırmızı grupta 27 Ağustos’ta başlayan 2022-2023 sezonunda ilk 5 haftayı geride bırakan Zonguldak Kömürspor, bu maçların 2’sini kendi evinde, 3’ünü Trabzon, Kırklareli ve Van deplasmanlarında oynadı.

Sahasındaki maçlarda Fethiyespor’u 4-3, Adıyaman FK’yı 3-0’lık skorlarla mağlup eden Şenol Demir’in ekibi, 2’de 2’lik iç saha başarıyla birlikte skorer takım görüntüsü verdi. Söz konusu iki maçta rakip fileleri 7 kez sallayan temsilcimiz, bu başarısını dış saha maçlarına maalesef yansıtamadı.

3 MAÇTA SADECE 1 PUAN

İç sahanın gözde takımı, deplasmanda ise henüz kendini göstermiş değil. İlk deplasman maçını 3 Eylül'de, 1461 Trabzon FK ile oynayan kırmızı-lacivertli takım, zorluk derecesi yüksek olan 90 dakikadan 0-0 berabere ayrıldı. Trabzon'da oynadığı ilk deplasman maçından 1 puanla ayrılan Zonguldak Kömürspor, 4 ve 5'inci haftalarda 4 gün arayla oynadığı son iki deplasman maçından ise puansız ayrıldı.

Sıkıştırılmış iki deplasman maçı periyodunda Zonguldak Kömürspor, 14 Eylül Çarşamba günü Kırklarelispor, 18 Eylül Pazar günü de Vanspor FK’yla karşı karşıya geldi. Türkiye’nin bir ucundan başlayıp diğer ucunda devam eden deplasman mücadelesinde Zonguldak Kömürspor, Kırklareli’nden 1-0, Van’dan ise 3-1’lik mağlubiyetlerle döndü.

Peş peşe iki deplasman sınavını başarısız neticelerle geride bırakan kırmızı-lacivertli takım, geçen sezon edindiği “deplasman takımı” unvanına ters gelen bu sonuçlarla 2021-2022’de edindiği ve kendisiyle özdeşleşmiş olan en büyük özelliğini yitirmiş oldu.

Trabzon’la başlayan Kırklareli ve Van’la devam eden deplasman serüveninde henüz 1 puana sahip Zonguldak Kömürspor, 18 Aralık’ta sona erecek ilk yarı sonuna kadar 1 Ekim Cumartesi Diyarbekirspor, 9 Ekim Pazar günü Etimesgut Belediyespor, 23 Ekim Pazar günü Ankara Demirspor, 5 Kasım Cumartesi günü Kırşehir FK, 20 Kasım Pazar günü Sarıyer, 4 Aralık Pazar günü Uşakspor, 18 Aralık Pazar günü Pazarspor’la dış saha mücadelesi verecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi