Yeni sezona sıkı bir şekilde hazırlanan Zonguldak Kömürspor’un kadrosu geçen sezona göre daha genç bir hal aldı. “Genç, dinamik ve uzun vadeli bir kadro” planlaması kapsamında hareket eden Kırmızı-Lacivertli kulüp, şuana kadar gerçekleştirdiği transferlerde bu planlamaya sadık kaldı. Transferi kesinleşen 8 futbolcudan 6’sının yaşı 19 ila 22 arasında değişirken, diğer 2’si 30 ve üzerinde.

Geçen sezonu 30 kişilik futbolcu kadrosuyla tamamlayan Zonguldak Kömürspor’da, kadro her ne kadar geniş gibi gözükse de belirli sayıda futbolcu forma giydi. İlk 11 dışında sabit 4 ya da 5 futbolcuya şans tanındığı takımda oynayanların yaş ortalaması 27.4’tü.

Kırmızı-Lacivertli ekip, geçen sezonki kadrodan 20’ye yakın futbolcuyla yollarını ayırırken, Egemen Yaylı, Hakan Çevik, Emre Kara, Aykut Emre Yakut, Rıdvan Bingöl, Tezcan Gökmen, Melih İşlek, Tezcan Gökmen, Arhan Çakıroğlu ve Haluk Türkeri’yi takımda tuttu.

Söz konusu futbolculardan Hakan, Emre ve Haluk’un yaşı 30’un üzerinde. Tecrübeli 3 futbolcunun dışında yaşı büyük futbolcular arasında Aykut Emre de (27) yer alıyor. İskeleti oluşturan temel oyuncular, takımın olmazsa olmaz 4 deneyimli ismi. Geri kalanların yaşı 18 ila 23 arasında değişiyor. Mevcut futbolculardan en genci altyapıdan yetişen 16 yaşındaki Arhan Çakıroğlu. Arhan’ı, Yiğit (18), Melih (20), Tezcan (21), Egemen (21) ve Rıdvan (23) izliyor.

Genç ve dinamik bir kadro yapılanmasını gidildi

YENİ TRANSFERLER DE OLDUKÇA GENÇ

Zonguldak Kömürspor, iç transferde olduğu gibi dış transferde genç ağırlıklı bir transfer yolu izledi. Şuana kadar 8 futbolcunun transferini kesinleştiren 2. Lig ekibinin ‘genç ve dinamik’ bir kadro yapılanması içinde olduğu görüldü.

Genç fakat 2. Lig deneyimi bulunan futbolcuları kadroya katan Elmas, böylelikle geçen sezon 27.4 olan yaş ortalamasını 23,4’e kadar düşürdü. 4 yaş birden gençleşen Zonguldak Kömürspor’da bundan sonra gerçekleşecek transferler de gençleşme kapsamında olacak.

Zonguldak Kömürspor, dış transferde şimdiye dek Çaykur Rizespor’dan Berat Vardal ile Muhammet Çelik, Pazarspor’dan Şahin Ali Terzi, Hacettepespor’dan Efe Geçili, Ceyhanspor’dan Ahmet Arı, Trabzonspor’dan Ali Osman Karnapoğlu, Fenerbahçe’den Eyüp Akcan, Sancaktepe FK’dan Muhammet Ali Kol’u kadrosuna dahil etti.

Bu futbolculardan sadece Şahin Ali (30) ile Ahmet (32) 30 ve üzeri bir yaşa sahip. İki isim de hem 2. Ligde, hem de üst liglerde büyük bir tecrübeye sahip. Diğer yeni transferlerden Efe ile Eyüp 19, Muhammet Ali 20, Berat 21, Ali Osman ile Muhammet Çelik 22 yaşında. Genç futbolcuların birçoğunun geçen sezon 2. Ligde forma giymesi, Zonguldak Kömürspor’un en büyük artısı olacak. Genç fakat lig deneyimine sahip futbolcular, kırmızı-lacivertli takımı 2021-2022 futbol sezonunda başarıya taşıyacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi