*** 2. Ligde sezonu 8 Mayıs’ta kapatan Zonguldak Kömürspor’da derin bir sessizlik hakim. Kırmızı-Lacivertli kulübün yeni sezona dair nasıl bir yapılanma içinde olacağıyla ilgili ortada net bir şey yok. Özellikle teknik ekip ve futbolcu kadrosu konularında nasıl bir değişiklik yaşanacağı merakla bekleniyor.

Zonguldak Kömürspor, 2021-2022 futbol sezonunda kadroda zorunlu olarak yapılanmaya gidecek. Sezonu 35 kişilik futbolcu kadrosuyla tamamlayan kırmızı-lacivertli takımda, kiralık ve bir yıllık anlaşmaya varılan 25 futbolcuyla yollar ayrıldı. Geri kalan 10 futbolcudan sadece 4’ü forma giyerken, 6’sının forma şansı bulamayan gençlerin olduğu görüldü.

Kadroyu oluşturan futbolculardan yüzde 90’ının serbest kalması Zonguldak Kömürspor’da yeni bir yapılanma süreci başlattı. Hemen her sezon kadroyu sil baştan oluşturan 2. Lig ekibinde bu sezon da aynı yol izlenecek. Yaşanan ayrılıklar nedeniyle elinde 2. Lig seviyesinde çok fazla futbolcusu kalmayan kulüp, bir yandan sözleşmesi biten futbolcuların birçoğuyla yeniden anlaşma zemini hazırlayacak, diğer taraftan da dışarıdan çok sayıda yeni oyuncu transfer edecek. “İç ve dış” olarak adlandırılan transferde nasıl bir yapılanma içine girileceği konusunda şuan için net bir fikir yok.

Transferden önce yeni sezonda takımı kimin çalıştıracağı kesinleşmeli

HOCANIN ADI KONULMALI

Zonguldak Kömürspor’da transferden önce teknik direktör konusunun netliğe kavuşması gerekiyor. Mevcut teknik sorumlu Barış Şeref’in bir yıllık sözleşmesi 31 Mayıs itibariyle sona erecek. Yönetimin Şeref’le devam mı edeceği, yoksa yeni bir teknik direktörle anlaşmaya mı varacağı belli değil. Bu belirsizlik devam ettiği sürece transferin başlamasının mümkünatı yok.

Bu süreçte yapılacak her bir transfer, Zonguldak Kömürspor’a kesinlikle geçen sezondan farklı bir sezon yaşatmayacak. Zaten kötü bir lig süreci geçiren ve buna bağlı olarak ligde kalmayı son hafta başaran takım, böyle bir durumda yeni sezonda daha vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabilir. Dolayısıyla iyi bir kadro yapılanması için kısa süre içinde takımı sevk ve idare edecek teknik direktörün belirlenmesi ve transfer çalışmaların ortak düşünceler doğrultusunda yürütülmesi gerek.

İskelet kadroyu oluşturan bazı futbolcularla yola devam edilecek

YENİ BAŞTAN KADRO OLUŞTURULACAK

Zonguldak Kömürspor, devre arasında aldığı 11 futbolcuyla birlikte sezonu 35 kişilik bir kadroyla tamamladı. Bu futbolculardan bir yıllık anlaşmaya varılan Sinan Ören, Abdullah Ertuğrul Cengiz, Aykut Emre Yakut, Berkan Akdeniz, Emre Kara, Enes Bayır, Hakan Çevik, Haluk Türkeri, Hüseyin Yılmaz, İhsan Furkan Deniz, İlker Cihan, Kerem Akbulut, Müslüm Aydoğan, Oktay Pop, Rıdvan Bingöl, Talha Özcan, Yunus Adlı’nın mukaveleleri sona erdi. Bonservisleri elinde olan futbolcular istedikleri takıma gidebilecek.

Bu futbolcuların dışında geçici transfer yöntemiyle kiralık oynayan futbolculardan Ahmet Hakan Demirli (Kasımpaşa), Atalay Yıldırım (Galatasaray), Batuhan Yılmaz (Ankaraspor), Berzan Akkaya (Eyüpspor), Muhammet Yeşil (Eyüpspor) ve Neşet Can Bellikli’nin (Ankara Keçiörengücü) kırmızı-lacivertli takımla yolları ayrıldı.

Kadronun yüzde 90’lık bölümünün serbest kalması, Zonguldak Kömürspor’un yeni baştan bir kadro yapılanması içine soktu. Kırmızı-Lacivertli yönetim, iskelet kadronun bozulmaması adına sözleşmesi sona ermesine rağmen takıma katkı sağlayan birçok futbolcuyla devam etmek istiyor.

KİM NE KADAR PERFORMANS SERGİLEDİ

Kırmızı-Lacivertli takım, ikinci yarı itibariyle 35 futbolcudan 26’sından faydalandı. Söz konusu bu futbolculardan Emre Kara 35 maçta 3 bin 56 dakikayla en fazla süre alan futbolcu oldu.

Kara’yı, yine 35 maçta 2 bin 887 dakikayla İlker Cihan, 31 maçta 2 bin 784 dakikayla Hakan Çevik, 32 maçta 2 bin 742 dakikayla Aykut Emre Yakut, 30 maçta 2 bin 80 dakikayla İhsan Furkan Deniz izledi. Bu futbolcular dışında takımda iki ve üç bin dakikayı gören başka futbolcu olmadı.

Kaleci Sinan 21 maçta bin 890 dakika, Berkan Akdeniz 27 maçta bin 632 dakika, Haluk Türkeri 17 maçta bin 502 dakika, Ahmet Hakan Demirli 28 maçta bin 475 dakika, Oktay Pop 32 maçta bin 408 dakika, Hüseyin Yılmaz 29 maçta bin 406 dakika, Muhammet Yeşil 15 maçta bin 269 dakika, Enes Subaşı 14 maçta bin 186 dakika, Serbay Yağız 13 maçta 938 dakika, Yılmaz Daler 20 maçta 911 dakika, Neşet Can Bellikli 16 maçta 776 dakika, Rıdvan Bingöl 11 maçta 666 dakika, Batuhan Yılmaz 15 maçta 651 dakika, Tezcan Gökmen 23 maçta 498 dakika, Atalay Yıldırım 11 maçta 480 dakika, Egemen Yaylı 5 maçta 450 dakika, Ensar Eyüp Bayır 4 maçta 70 dakika, Berzan Akkaya 1 maçta 31 dakika, Yiğit Karaman 2 maçta 23 dakika, Melih İşlek 1 maçta 2 dakika süre aldı.

Bu futbolcular arasında devre arasında takıma katılan Haluk Türkeri attığı 9 takımın gol golcü ismi oldu. 10 numara, ayrıca attığı bu gollerle 11 puan kazandırarak takımın ligde kalmasına önemli rol oynadı. Haluk’un ardından 6 golle Emre Kara geliyor. Kırmızı-Lacivertliler’in diğer gollerini, Tezcan (4), Hakan (3), Aykut Emre (2), Ahmet Hakan (1), Atalay (1), İhsan Furkan (1), Oktay (1) kaydetti.

KİLİT İSİMLER KALMALI

Performans seviyesi olarak belli başlı futbolcuların sorumluluk taşıdığı Zonguldak Kömürspor’da yönetim, bu isimlerin takımda kalması için ısrarcı olacak. Kaleci Sinan Ören, stoper Hakan Çevik, orta saha oyuncuları Emre Kara, Aykut Emre Yakut, Hüseyin Yılmaz, Berkan Akdeniz, forvet oyuncusu Haluk Türkeri, bu futbolcuların en başında geliyor.

DIŞ TRANSFER HAREKETLİ GEÇECEK

İskelet kadro ve gençlerle birlikte 15’e yakın mevcut futbolcuyu elinde tutmayı planlayan kırmızı-lacivertli yönetimi, dış transferde teknik ekiple yapacağı istişare neticesinde bir yol izleyecek. Kadronun yarısından fazlasını dışarıdan yapacağı futbolculardan oluşturacak Zonguldak Kömürspor, yönetim ve teknik ekibinin şekillenmesinin ardından bütçenin de oluşturulmasıyla birlikte transferde bir hayli hareketli günler geçirecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi