2. Lig Beyaz grupta sancı dolu günler geçiren Zonguldak Kömürspor’un maçları her geçen hafta kritik bir hal alıyor. İkinci yarının ilk 4 haftasından galibiyet çıkaramayan ve puantajda 24 puanla kırmızı alanın hemen bir basamak üzerinde yer alan kırmızı-lacivertli takım, 19-27 Şubat tarihleri arasında birbirinden zorlu müsabakalara çıkacak.

8 gün gibi kısa bir süre içinde biri iç saha, ikisi deplasmanda oynanacak maçlar, Zonguldak Kömürspor’un ligdeki kaderini belirleyecek. Dolayısıyla Şenol Demir ve öğrencileri, bu süreci mümkün olduğunca en az puan kaybıyla geçmek zorunda.

Zonguldak Kömürspor için kritik günler 19 Şubat Cumartesi günü Eskişehir’de başlayacak. Puantajın son sırasında yer almasına karşın ikinci yarıda oynadığı 4 maçın 2’sinde Karacabey Belediyespor (2-1) ile Amed Sportif’i (2-0) yenen Es-Es’le deplasmanda oynanacak maç, 3 maçlık kritik sürecin belki de en zor maçlarından biri olacak. Zonguldak Kömürspor’un bu maçtan ne yapıp edip puan ya da puanlar çıkarması şart. Eskişehir’de alınacak 3 puan müthiş bir netice olacak fakat maçın gidişatına göre alınacak beraberlik de rakip takımla aradaki puan farkının korunması adına en az galibiyet kadar iyi bir sonuç olacak.

Eskişehirspor deplasmanının ardından 23 Şubat Çarşamba günü Karacabey Belediyespor sınavına çıkacak olan Zonguldak Kömürspor, rakibini saha ve seyircisi önünde ağırlayacak. Devre arasında yaptığı transferlerle kadrosunu yenileyen Bursa ekibi, ikinci yarıya çok farklı başladı.

Ligin ilk yarısını Zonguldak Kömürspor’un 3 puan gerisinde 16 puanla 16’ncı sırada tamamlayan Karacabey Belediyespor, ikinci yarıda oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak çok iyi bir çıkış yakaladı. Bu süreçte tek yenilgisini Eskişehirspor’dan alan Karacabey, diğer 3 maçta peş peşe Kırklarelispor’u 1-0, Pazarspor’u 5-1, Amed Sportif’i 1-0 mağlup etti. 3’te 3’lük galibiyet serisiyle puanını 25’e çıkaran Karacabey, düşme potasından kurtularak 13’üncü sıraya kadar yükseldi ayrıca rakipleri arasında yer alan Zonguldak Kömürspor’un 2 puan önüne geçti. İkinci yarının en iyi çıkış yapan takımı olarak dikkatleri üzerine çeken Karacabey Belediyespor’la oynanacak maç, iç sahada olmasına karşın rakibin 3 maçlık galibiyet başarısı göz önüne alındığında hiç kolay geçmeyecek.

Cumartesi ve Çarşamba maçlarından sonra Zonguldak Kömürspor, 27 Şubat Pazar günü Şanlıurfa’nın yolunu tutacak. 29 puanla 9’uncu sırada yer alan Şanlıurfa ekibiyle karşılaşacak Kırmızı-Lacivertli takım, böylelikle 8 günlük süreci tamamlamış olacak.

Şanlıurfaspor, ikinci yarıda geride kalan 4 maçın 2’sinde galip gelirken, 2’sinde mağlup oldu. Sarı-Yeşilli takımın galibiyetleri, Eskişehirspor (2-0) ve Pazarspor’a (5-0) karşı.

21 maçta sadece 6 galibiyet var

Zonguldak Kömürspor geride kalan 21 maçın 6’sında galibiyet sevinci yaşadı. Galibiyetlerin tümü ilk yarıda alındı. Temsilcimizin ikinci yarıda henüz hiç galibiyeti yok.

İlk galibiyetini 4’üncü haftada 2-0’lık skorla Kırşehir Belediyespor’dan alan Zonguldak Kömürspor, ardından 5’inci haftada Nazilli Belediyespor’u 1-0, 7’nci haftada Eskişehirspor’u 3-1, 8’inci haftada Karacabey Belediyespor’u 2-1, 15’inci haftada 1922 Konyaspor’u 2-1, 18’inci haftada Isparta 32 Spor’u 2-1 yendi.

İlk yarıda alınan bu galibiyetler dışında 3 puanı bir arada göremeyen Zonguldak Kömürspor’un diğer maçlarının 6’sı berabere, 9’u yenilgiyle sonuçlandı.

En son galibiyetini ilk yarının son haftasında alan Kırmızı-Lacivertliler, ikinci yarıda oynadığı Akhisarspor, Pendikspor, Nazilli Belediyespor ve Ankara Demirspor maçlarını galibiyet suskunluğuyla geçti. Bu süreçte sadece Pendik’e 3-2 mağlup olan Zonguldak ekibi, Akhisar (0-0), Nazilli (1-1) ve Ankara Demir (1-1) maçlarını berabere bitirdi.

İkinci yarıda ne içeride, ne deplasmanda istediği sonuçları alamayan Zonguldak Kömürspor, kötü gidişata artık bir son vermek istiyor. Bu düşünce doğrultusunda Eskişehirspor maçını çıkış noktası olarak gören Şenol Demir ve öğrencileri, 3 maçta 7 puanla yenilgisiz bir 3 maçlık süreç hedefliyor.

19 Şubat Cumartesi: Eskişehirspor-Zonguldak Kömürspor

23 Şubat Çarşamba: Zonguldak Kömürspor-Karacabey Belediyespor

27 Şubat Pazar: Şanlıurfaspor-Zonguldak Kömürspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi