Zonguldak Kömürspor, ligde hafta sonu Kırklarelispor’la oynayacağı 10’uncu hafta maçı öncesi, Ziraat Türkiye Kupası 3’üncü eleme turu maçında Vanspor FK ile karşılaşacak. Tüm ağırlığını lige veren Kırmızı-Lacivertli takım, kupa maçına rotasyonlu kadroyla çıkacak.

Lig yarışını daha çok önemseyen, Ziraat Türkiye Kupası’nı ikinci planda tutan Zonguldak Kömürspor, 27 Ekim Çarşamba günü oynayacağı 3’üncü eleme turu mücadelesinde lige göre bambaşka bir kadroyla boy gösterecek.

Teknik direktör Şenol Demir, lige yansıyacak sakatlık, yorgunluk ve kırmızı kart olasılıklarını göz önünde bulundurarak kadroyu baştan aşağıya değiştirecek. Demir’in kupa maçında bir kaç as futbolcu dışında yedek ve bugüne dek fazla forma şansı bulamayan genç oyunculara görev vereceği öğrenildi. Van deplasmanında 19 kişilik kadroyla gidecek Zonguldak Kömürspor’da, as futbolcular Zonguldak’ta kalıp Kırklarelispor maçı hazırlıklarına devam edecek.

VANSPOR KIRMIZI GRUBUN 2’NCİSİ

Zonguldak Kömürspor’un kupadaki rakibi Vanspor, 2. Lig Kırmızı grupta geride kalan 9 haftayı 20 puanla ikinci sırada tamamladı. Haftaya lider giren Vanspor, Cumartesi günü sahasında Sivas Belediyespor’a 37, 49 ve 79’uncu dakikalarda yediği gollerle 3-0 farklı mağlup olarak ikinciliğe geriledi. Vanspor, bu maçta Aydın Bağ, İsmet Kavuştu, Kerem Vapurluoğlu, Barış Gök, Yakup Demir, Emrah Tacir, Fatih Somuncu, Oktay Aydın, Güney Tutcuoğlu, Hamza Küçükköylü ve Furkan İnce’den oluşan ilk 11’iyle mücadele etti.

Kırmızı grubun güçlü takımı, oynadığı 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı. İlk ve tek yenilgisini bu hafta alan Van ekibi, 17 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü.

Vanspor’un en golcü futbolcusu 6 golle Hamza Küçükköylü. 5 golle Emrah Tacir ikinci en golcü futbolcu olurken, takımın diğer gollerini Kubilay Akyüz (2), Güney Tutcuoğlu (2), Berat Çetinkaya (1), Sedat Komi (1) kaydetti.

ŞENOL DEMİR, VANSPOR’U

DİYARBEKİR’DEN BİLİYOR

Kupa maçı, Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir için rövanş niteliği taşıyacak.

Sezona 2. Lig Kırmızı grupta Diyarbekirspor’da başlayan Demir, 3’üncü hafta deplasmanda konuk olduğu Vanspor’a 3-1 mağlup olmuş, bu maçın peşine istifa ederek Diyarbakır serüvenine nokta koymuştu. Ardından Zonguldak Kömürspor’da görev alan Zonguldaklı hoca, kupada konuk olacağı Vanspor’la bir nevi 3-1’lik yenilginin rövanşına çıkacak.

HAKEMLER BELLİ OLDU

Merkez Hakem Kurulu, Türkiye Kupası maçlarında görev yapacak hakemleri açıkladı. Kurul, Vanspor-Zonguldak Kömürspor arasındaki maça, Adana bölgesi klasman hakemi Metehan Alpat’ı atadı. Alpat’ın yardımcılıklarını Yusuf Şimşek ile Nesim Karenfil yapacak. Maçın 4’üncü hakemi Halil Erdoğan.

44 TAKIM TUR ATLAYACAK

3’üncü eleme turunda Süper Lig'den Adana Demirspor, Altay, Fraport-Tav Antalyaspor, GZT Giresunspor ve Yukatel Kayserispor, TFF 1. Lig'den 19 takım, TFF 2. Lig'den 38 takım ve ikinci eleme turunu geçen 25 takım olmak üzere toplam 87 takım yer alıyor.

Kastamonu ilinde yaşanan sel felaketinin olumsuz etkileri nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası'na katılmayacak olan GMG Kastamonuspor kura çekiminde yer almazken, rakibi GZT Giresunspor bu turu bay geçecek. 26, 27 ve 28 Ekim tarihlerinde oynanacak maçlar sonunda, bir bay, toplam 44 takım 4’üncü eleme turuna yükselecek.

Zonguldak Kömürspor’un yer aldığı 2. Lig Beyaz grup takımlarının kupa maçları şöyle:

26 EKİM SALI

Saat 14.00 Akhisar Stadı: Akhisarspor-Bergama Belediyespor

Saat 14.00 Eyüp Stadı: Eyüpspor-Bucaspor 1928

Saat 18.00 Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı: Samsunspor-1922 Konyaspor

Saat 14.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Tarsus İmanyurdu

27 EKİM ÇARŞAMBA

Saat 13.00 Van Atatürk Stadı: Vanspor FK-Zonguldak Kömürspor

Saat 13.00 Mustakil Atletizm Tesisleri: 24 Erzincanspor-52 Orduspor FK

Saat 13.30 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Yomraspor

Saat 13.30 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir Belediyespor-Darıca Gençlerbirliği

Saat 14.00 Kırlareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Osmaniyespor FK

Saat 13.30 Akdeniz Üniversitesi Stadı: Serik Belediyespor-Pazarspor

Saat 14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Nevşehir Belediyespor

Saat 14.00 Bodrum İlçe Stadı: Bodrumspor AŞ-Isparta 32 Spor

Saat 14.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Şanlıurfaspor

Saat 14.00 Eskişehir Stadı: Eskişehirspor-Iğdır FK

Saat 15.30 Erzurum Kazım Karabekir Stadı: BŞB Erzurumspor-Nazilli Belediyespor

28 EKİM PERŞEMBE

Saat 14.00 Eryaman Stadı: Gençlerbirliği-Pendikspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi