*** Bu sezon deplasmanda hiç galibiyet alamadık

*** Deplasmanda çok gol yiyoruz... (Son 3 maçta 10 gol)

*** Kahramanmaraşspor’la son 5 sezonda oynanan 6 maçta hiç galip gelemedik

*** Kahramanmaraşspor’a son 5 maçta hiç gol atamadık

Zonguldak Kömürspor, normalde 7’nci haftada oynanması gereken fakat covid-19 nedeniyle ertelenen Kahramanmaraşspor maçını yarın oynayacak. Kahramanmaraş’taki maç Kırmızı-Lacivertli takım için her yönüyle önemli. Alınacak 3 puanla birlikte temsilcimiz, hem deplasman, hem de rakip karşısındaki galibiyet ve gol suskunluğunu bozmuş olacak.

2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, 19 Aralık Cumartesi (yarın) günü eksik maçını tamamlayacak. Normal lig fikstürüne göre 7’nci haftada, 28 Ekim’de oynanması gereken fakat Kahramanmaraşspor’da görülen covid-19 vakaları nedeniyle ertelenen karşılaşma 12 Şubat Stadı’ndaki 90 dakika mücadelesiyle oynanmış olacak. Merkez Hakem Kurulu, alt bölümde yer alan iki takım arasındaki maça İstanbul bölgesinden klasman hakemi Safa Yılmaz’ı atadı.

Son lig maçında play-off yarışı veren Sarıyer’le 0-0 berabere kalarak moral bulan Zonguldak Kömürspor, puan serisini Kahramanmaraşspor karşısında sürdürmek istiyor. Kırmızı-Lacivertli takımda zorlu deplasman maçı öncesi 4 eksik var. Kart cezalıları Aykut Emre Yakut ile Ali Fırat’ın yanı sıra covid tedavisinden yeni çıkan Batuhan Yılmaz ve kasığında sakatlık problemi yaşayan Berkan Akdeniz Kahramanmaraş’a götürülmedi.

Teknik sorumluluk göreviyle 4’üncü 90 dakika mücadelesi verecek Barış Şeref, 3 puan hedeflediği maçta sahaya süreceği kadroyu oluşturdu. Sinan Ören, Hakan Çevik, Murat Türkkan, İlker Cihan, Ramazan Işık, Hüseyin Yılmaz, Neşet Can Bellikli, Oktay Pop, Emre Kara, İhsan Furkan ve Sinan Uzun ilk 11’ini kafasında şekillendiren Şeref, bir aksilik olmadığı sürece bu kadroyu sahaya sürecek.

Kırmızı-Lacivertli takımda Emre Kara ve Sinan Uzun sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular sarı kart görmeleri halinde, 23 Aralık Çarşamba günü lider Manisa FK ile deplasmanda oynanacak 17’nci hafta maçında forma giyemeyecek.

Kahramanmaraşspor galibiyeti Kırmızı-Lacivertli takımın bu sezon birçok ilki başarmasını sağlayacak

BİR MAÇTAN DAHA FAZLASI

Zonguldak Kömürspor deplasmanda oynayacağı Kahramanmaraşspor maçını kazanarak bu sezon birçok ilke imza atacak. Kırmızı-Lacivertli takım, hedeflediği 3 puanı hanesine yazdırması halinde son 5 sezonda oynadığı 6 maçta hiç yenemediği rakibi karşısında galip gelmiş ve gol atmış olacak.

Temsilcimiz 2. Ligde mücadele etmeye başladığı 2016-2017 sezonundan bu yana rakibiyle 3’ü Zonguldak, 3’ü Kahramanmaraş’ta olmak üzere oynadığı 6 maçın 3’ünde berabere (1-1, 0-0, 0-0)  kaldı, 3’ünde de mağlup (2-0, 3-0, 3-0) oldu. Zonguldak Kömürspor, kendisine ters gelen Kahramanmaraşspor’a karşı ayrıca son 5 maçta hiç gol atamadı.

Rakip takıma karşı şansı yüzüne hiç gülmeyin Zonguldak temsilcisi, ayrıca bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda hiç galibiyet alamadı. İnegölspor (0-0) ve Ergene Velimeşe (1-1) beraberlikleri dışında dış sahada puan yüzü göremeyen Kırmızı-Lacivertliler, diğer maçlarda Sancaktepe FK’ya 1-0, Hekimoğlu Trabzon’a 3-0, Uşakspor’a 3-2, Gümüşhanespor’a 4-2 mağlup oldu.

Kahramanmaraşspor deplasmanında hem rakip takımla hem de bu sezon için olumsuz yönde ortaya çıkan istatistiki rakamların oluşturduğu psikolojiyle mücadele edecek Zonguldak Kömürspor için 90 dakika mücadelesi haliyle bir maçtan daha fazlası bir durum oluşturdu. Bunun bilincinde olan Barış Şeref ve öğrencileri, 12 Şubat Stadı’ndan ilkleri başarmış bir şekilde ayrılmak istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi