Perşembe mesaisiyle 26’ncı haftayı geride bırakan Beyaz grup takımlarının gidişatı ilk 10 ve son 9 olarak ligi ikiye bölmüş durumda. Zonguldak Kömürspor maalesef son 9’un içinde yer alıyor. Kırmızı-Lacivertliler’in ilk 10’u yakalaması mümkün gözükmüyor.

19 takımın yer aldığı 2. Lig Beyaz grupta 26’ncı hafta tamamlandı. Gümüşhane, Çorum, Manisa, Uşak, Kocaeli, Afyon, İstanbul Sarıyer, Zonguldak ve Ankara’da oynanan maçlarda 6 takım galibiyet sevinci yaşarken, 3 takım yenişemedi.

Galip gelen takımlardan 2’sini deplasman, 4’ün ev sahibi takımlar oluşturdu. Amed Sportif ile Erzincanspor deplasmanda galip gelen iki takım oldu. İçeride ise, Çorum FK, Kocaelispor, Afyonspor, Sarıyer 3 puan sevinci yaşadı. Manisa-Ankara Demirspor, Uşakspor-Hekimoğlu Trabzon, Zonguldak Kömürspor-Kahramanmaraşspor maçlarında skor eşitliği bozulmadı. Bu üç maçta takımlar puanları paylaştı.

Haftanın maçlarında fileler 19 kez havalandı. Çorum, Kocaeli, Sarıyer 3’er gollü galibiyetler elde ederken, Amed Sportif, Afyon 2’şer gol atarak kazandı. Manisa, Ankara Demir, Niğde Anadolu FK, Zonguldak Kömürspor ve Kahramanmaraşspor, Erzincanspor 1’er gol üretti.

Gümüşhane, Ergene Velimeşe, Uşak, Hekimoğlu Trabzon, İnegöl, Sancaktepe ve Hacettepe haftayı gol sessizliğiyle kapattı.

Bu sonuçların ardından zirvede bir değişiklik olmadı. Manisa FK puanını 65’e çıkararak açık ara farkla liderliğini sürdürdü. Manisa ile ikinci Erzincanspor arasında tam 18 puan fark var.

Play-Off hattı geçen hafta olduğu gibi Erzincanspor (47), Hekimoğlu Trabzon (46), Ankara Demirspor (44), Amed Sportif (44) sıralamasıyla şekillendi. Bu takımları 43 puanla Kocaelispor, 42 puanla Sarıyer, 41 puanla Uşakspor, 38 puanla Afyonspor, 36 puanla Çorum FK izliyor. İlk 10 sırayı oluşturan bu takımlar, alt bölümle aradaki bağı tamamen koparmış durumda. Sıralamanın bundan sonraki bölümünde yer alan takımların ilk 10’un içine girmesi çok zor.

Zonguldak Kömürspor son 9’un ikinci basamağında yer alıyor

Puantajın 10’uncu basamağından sonra Kahramanmaraşspor geliyor. 28 puana sahip ekibi, 23 puanla Zonguldak Kömürspor takip ediyor. Bir maçı eksik olan Zonguldak temsilcisi, 5 puan önündeki Kahramanmaraşspor’u yakalasa dahi 10’uncu sıradaki Çorum FK’yla puan farkını kapatabilecek takım seviyesinde değil. Haliyle kırmızı-lacivertliler, kalan haftalarda alabileceği kadar puan alıp yerini korumak istiyor. Zaten camianın takımdan üst sıralar için bir beklentisi yok.

En kötü 2. Lig sezonunu yaşayan Zonguldak Kömürspor için ligden düşmemek, şampiyonlukla eş değer bir başarı olacaktır.

Temsilcimiz 12. sırayı sabitledi

İkinci yarıda İnegölspor galibiyeti dışında galibiyeti bulunmayan Zonguldak Kömürspor, 5 maçtır kazanamıyor. Perşembe mesaisinde Kahramanmaraşspor’la 1-1 berabere kalarak bir maçı daha 3 puan sessizliğiyle kapatan Kömürspor, hanesine +1 puan yazdırarak 23 puana ulaştı. Buna rağmen haftalardır olduğu gibi 12’nci sıradaki yerinde kalan Beyaz grup ekibi hala alttaki takımlarla aradaki farkı açmış değil.

13’üncü sıradaki Sancaktepe FK’nın 1 puan önünde yer alan Zonguldak Kömürspor'un 14’üncü İnegölspor ve 15’inci Ergene Velimeşespor’la 2, 16’ncı Hacettepespor’la 4, 17’nci Gümüşhanespor’la 6, 18’inci Niğde Anadolu FK’yla 8, 19’uncu Şanlıurfaspor’la 9 puan fark bulunuyor.

Düşme hattının 6 puan önünde ilerleyen Zonguldak Kömürspor, eksik maçını kazandığı takdirde bu farkı 9'a çıkarma şansı yakalayacak. Sancaktepe FK ile 28 Mart’ta oynanacak erteleme maçına kadar Kömürspor, Erzincanspor, Hekimoğlu Trabzon, Şanlıurfaspor ve Uşakspor’la karşılaşacak. 2’si Play-Off’ta olan, 1’i Play-Off kovalayan, diğeri de düşmeme mücadelesi veren rakiplerle oynanacak maçlar Zonguldak Kömürspor için bir hayli zor geçecek.

Zonguldak ekibi, Sancaktepe maçına kadar oynayacağı bu 4 maçtan alabileceği en yüksek puanı alıp alttakilerle aradaki bağı koparmayı amaçlıyor.

Kırmızı-Lacivertli takım, erteleme maçı dahil 5 maçlık periyodun ardından Hacettepespor, Gümüşhanespor, Sarıyer, Manisa FK, Çorum FK, Kocaelispor ve Afyonspor’la 3 puan mücadelesi verip sezonu tamamlayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi