Zonguldak Kömürspor, hafta arası mesaisinde Gümüşhanespor’dan ağır hasar aldı. Düşme potasındaki rakibine 4-2 mağlup olan Kırmızı-Lacivertli takımda ayrıca iki önemli futbolcu cezalı duruma düştü.

Kritik maçta sarı kart ceza sınırında oynayan futbolculardan Hakan Çevik ile Murat Türkkan, 83’üncü dakikada rakiple girdikleri sözlü tartışma neticesinde sarı kart gördü. Hakan’ın, Niğde Anadolu FK, Ergene Velimeşe ve Erzincanspor, Murat’ın ise, Sancaktepe FK, Uşakspor ve Hacettepespor maçlarından sarı kartı vardı.

Bu sezon ki 4’üncü sarı kartlarını gören futbolcular, statü gereği bir maç men cezası alacak. Dolayısıyla savunmanın iki tecrübeli ismi, 13 Aralık Pazar günü Sarıyer’le oynanacak 15’inci hafta maçında forma giyemeyecek. Gümüşhanespor'dan ağır yenilgiyle dönen üstüne üstlük iki önemli futbolcusu cezalı duruma düşen Zonguldak Kömürspor'un bu durumu camiada "Zaten sıkıntılı lig süreci yaşıyoruz üstüne savunmamızın iki önemli ismi aynı anda cezalı duruma düştü. Sarıyer maçında işimiz çok zor olacak" yorumlarına neden oldu.

Zorlu müsabaka öncesi savunmada oluşan açık, teknik ekipte bir düşünce oluşturdu. Sarıyer maçı için yeniden oluşturulacak ilk 11 kadrosunda bu pozisyon için akla gelen ilk iki isim Ali Fırat ile Berkan Akdeniz. Son iki maçta sağ bekte görev alan Ali Fırat’ın asli mevkisi zaten stoper. Ön liberoda görev alan Berkan da özellikle geçen sezon bu bölgede zaman zaman görev aldı.

Zonguldak Kömürspor’da iki cezalı dışında Ali Fırat, Emre Kara ve Sinan Uzun sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular sarı kart görmeleri halinde 19 Aralık Cumartesi günü Kahramanmaraşspor’la oynanacak erteleme maçında forma giyemeyecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi