Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde, 2023-2024 sezonunun sonuna gelindi. 6’ncı grupta mücadele eden Zonguldak temsilcileri, bu sezon da hedefledikleri şampiyonluğa ulaşamadı.

14 takımlı 6'ncı grupta şampiyon Ankara’dan çıktı. İkinci sıradaki Alaplı Belediyespor’a 6 puan fark atan 1926 Polatlı Belediyespor, şampiyonluk kupasının sahibi oldu.Başkent ekibi, şampiyonluk kupasını geçen hafta sahasında 1-0 kazandığı Bolu Geredespor maçının ardından aldı.

ALAPLI ÜSTTE BİTİRDİ

Bölgesel Amatör Ligde bu sezon Zonguldak’ı, Alaplı Belediyespor ile Ereğli Belediyespor temsil etti. Alaplı Belediyespor ilk kez mücadele ettiği ligde, şampiyonluğun kapısına kadar dayandı fakat sonunu getiremedi. Sarı-Mavi takım ilk sezon olmasına rağmen, ligin müdavim takımlarını geride bırakıp başarılı bir lig süreci geçirdi.

Son haftaya 52 puanla ikinci sırada giren Alaplı Belediyespor, sezon kapanışını 12 Mayıs Pazar günü Eskişehir’de yapacak. Deplasman mücadelesinde Eskişehir Demirspor’la karşılaşacak olan Alaplı ekibi, bu maçı kazanıp ligin ikinci sırada bitirmeyi amaçlıyor.

EREĞLİ BARAJ MAÇI OYNAYACAK

Gruptaki diğer temsilcimiz Ereğli Belediyespor, 2013-2014 sezonunda yükseldiği ve aralıksız 10 yıldır mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğu yine bir başka bahara erteledi.

3. Lig hedefiyle başladığı ve bu doğrultuda, hem birinci transfer dönemi, hem de ara transfer döneminde yüksek maliyetlerle 30’a yakın futbolcu transferi gerçekleştiren Eflatun-Beyazlı takım, buna rağmen başarısız bir sezon geçirdi. Son haftaya 46 puanla 5’inci sırada giren Ereğli Belediyespor, 12 Mayıs Pazar günü Bolu deplasmanında Geredespor’la oynayacağı maçla noktalayacağı sezonun ardından, Alaplı Belediyespor'un gerisinde kaldığı için Play-Out diğer bir adıyla baraj maçı oynayacak.

Bölgesel Amatör Ligde ilk kez baraja kalan Ereğli Belediyespor, ligdeki yerini koruma adına oynayacağı 90 dakika mücadelesinde, Süper Amatör Lig Play-Off şampiyonu Ereğli Yenimahallespor’la karşılaşacak.

Tarafsız saha olarak gösterilen Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te oynanacak maçla birlikte ligdeki kaderini belirleyecek Ereğli Belediyespor, bu maçı kazanması halinde yoluna Bölgesel Amatör Ligde devam edecek. Mağlubiyet ise, Eflatun-Beyazlı takımı Süper Amatör Lige düşürecek.

SPOR SERVİSİ

Screenshot 4Skdd

15’inci Bölgesel Amatör Lig sezonunda 3 Zonguldak takımı olacak 15’inci Bölgesel Amatör Lig sezonunda 3 Zonguldak takımı olacak

Editör: Hüseyin EKİNCİ