*** Zonguldak Kömürspor’un bu sezon ki istatistikleri hiç iç açıcı değil. En kötü 2. Lig sezonunu geçiren kırmızı-lacivertli takım, 28’inci haftası geride kalan ligde maalesef iki maç üst üstte kazanamadı.

*** Geçen hafta arası Erzincanspor’u deplasmanda 1-0 yenerek ligde 5, deplasmanda 12 maç sonra kazanarak nefes alan takım, son lig maçında dün Hekimoğlu Trabzon’a yenilerek istikrarsız gidişatını sürdürdü.

Beyaz grupta 28’inci hafta mücadelesinde sahasında Hekimoğlu Trabzon’a 1-0 mağlup olan Zonguldak Kömürspor, Erzincanspor galibiyetinin devamını getiremedi. Bu yönüyle Kömürspor, iki maç üst üstte galip gelme fırsatını yine önümüzdeki haftalara öteledi.

GEÇEN SEZON 3 KEZ İKİ MAÇLIK SERİ YAKALANDI

Kırmızı-Lacivertli takım, en son 2019-2020 sezonunda 20 ve 21’inci haftalarda Kırklarelispor ve İnegölspor galibiyetleriyle üst üstte iki maç kazanmıştı. Elmas, aynı sezon 4 ve 5’inci haftalarda İnegölspor ve Sancaktepespor, 8 ve 9’uncu haftalarda Hekimoğlu Trabzon ve Şanlıurfaspor galibiyetleriyle üst üstte iki maç galibiyet serisi yapma başarısı göstermişti.

GEÇMİŞ SEZONLARI ARATIYOR

Zonguldak Kömürspor bu sezon ise, çizdiği istikrarsız çizelgeyle dikkatleri çekiyor. İnişli-çıkışlı bir gidişat sergileyen Zonguldak ekibi, öyle ki üst üstte galibiyet serisi bile yakalayamadı.

2, 9, 11, 16, 19 ve 27’nci haftalarda Niğde Anadolu FK, Şanlıurfaspor, Hacettepespor, Çorum FK, İnegölspor ve Erzincanspor karşısında galibiyet başarısı gösteren takım, diğer haftaları 8 beraberlik, 12 yenilgiyle tamamladı.

13 ve 14 ile 20 ve 21’inci haftaları üst üstte beraberlik serisiyle geçen Zonguldak Kömürspor, 4 ila 6’ncı haftalarda üst üste aldığı 3 mağlubiyetle kabus dolu bir günler yaşadı. Kırmızı-Lacivertliler, 17 ve 18 ile 22 ve 23’üncü haftalarda da üst üste iki maç mağlup olarak yenilgilerine yenilgi ekledi.

21’inci haftada 1-1 berabere kaldığı Niğde Anadolu FK maçıyla yükseldiği 12’nci sıraya demir attı

HAFTALARDIR AYNI BASAMAKTA

Zonguldak Kömürspor’un istikrarsızlığına ilişkin bir başka olumsuz durum ise puantajdaki konumu. Adı sürekli düşme hattındaki takımlarla anılan temsilcimiz, tam 7 haftadır 12’nci basamaktaki yerinden kurtulabilmiş değil.

21’inci haftada deplasmanda Niğde Anadolu FK ile 1-1 berabere kalarak 13’üncülükten 12’nciliğe yükselen Beyaz grup temsilcisi, bu maçın peşine haftalardır olduğu yerde sayıyor.  

11’İNCİLİK OLASI İHTİMAL

10’UNCULUK HAYAL

12’ncilik sonrası sırasıyla Ergene Velimeşespor, Ankara Demirspor, Amed Sportif, Kahramanmaraşspor, Erzincanspor ve Hekimoğlu Trabzon’la karşılaşan Zonguldak Kömürspor, bu maçlardan 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle sadece 5 puan çıkarabildi. Düşük puan seviyesi, Zonguldak Kömürspor’un puantaj sıralamasında üst basamakları çıkmasına yeterli olmadı.

28’inci hafta itibariyle 26 puana sahip olan takım, hemen bir basamak üzerinde 11’inci sırada yer alan Kahramanmaraşspor’u 5 puan, 10’uncu sıradaki Çorum FK’yı 14 puan geriden takip ediyor. Zonguldak için 11’inci sıra olası ihtimal olarak, 10’unculuk ise hayal olarak görülüyor. Puantajda en fazla bir basamak sıçrama şansı olan Kömürspor’un bunu başarabilmesi için de üst üstte galibiyetler alması şart. Fakat kalan haftalarda Şanlıurfaspor, Uşakspor, Sancaktepe FK, Hacettepespor, Gümüşhanespor, Sarıyer, Manisa FK, Çorum FK, Kocaelispor ve Afyonspor’la karşılaşacak takımın üst üstte seri galibiyetler alması çok da mümkün gözükmüyor.

Zonguldak Kömürspor için olumlu tek şey bu

ALTTAKİLERLE BAĞ KOPTU KOPACAK

Puantajda üst sıralara yükselmesi zor görünen Zonguldak Kömürspor’un en büyük artısı takipçileriyle aradaki puan farkının her geçen maç açılması. 28’inci hafta itibariyle Zonguldak Kömürspor ile hemen peşindeki Sancaktepe FK ile aradaki puan farkı 4. Bir maçı eksik olan Kömürspor, 28 Mart’ta Sancaktepe FK ile oynayacağı eksik maçını kazandığı takdirde farkı 7’ye çıkarıp büyük avantaj yakalayacak.

Sancaktepe FK’nın yanı sıra Kırmızı-Lacivertli takım 14’üncü İnegölspor ile 15’inci Ergene Velimeşespor’a 5, 16’ncı Hacettepespor ile 17’nci Gümüşhanespor’a 6, 18’inci Niğde Anadolu FK’ya 7, 19’uncu Şanlıurfaspor’a 8 puan fark atmış durumda.

Zonguldak, alt bölümde yer alan bu takımlardan Şanlıurfaspor’la 18 Mart’ta, Sancaktepe FK ile 28 Mart’ta, Hacettepespor’a 1 Nisan’da Gümüşhanespor’a 11 Nisan’da karşı karşıya gelecek.

İşte Kömürspor’un galibiyet haftaları

2. Hafta: Zonguldak Kömürspor-Niğde Anadolu FK: 2-1

9. hafta: Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor: 2-0

11. hafta: Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor: 4-1

16. hafta: Zonguldak Kömürspor-Çorum FK: 1-0

19. hafta: Zonguldak Kömürspor-İnegölspor: 2-1

27. hafta: Erzincanspor-Zonguldak Kömürspor: 0-1

Editör: Haber Merkezi