Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda 9 Kasım’da başlayan zemin yenileme işi, bugün rulo çimlerin döşenmesiyle devam etti.

ZONGULDAK’ta, Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın zemin yenileme ve tartan pist onarım işi tüm hızıyla sürüyor.

Yüklenici firma ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü’yle imzalanan sözleşme ve yer tesliminin ardından 9 Kasım’da başlayan zemin yenileme çalışmalarında 26’ncı gün geride kaldı. Mevcut çimin kaldırılmasıyla başlayan yenileme işinde zemin etüdü, bitkisel ve besleyici toprak takviyesinin ardından çim döşeme işlemi başladı.

Sakarya’da çim çiftliğinde üretilen, karo şeklinde ve belli ebatlarda kesilen doğal canlı rulo çimler, yetkili firma tarafından titiz bir şekilde seriliyor. Bir-iki gün içinde bitecek çim döşeme işinin ardından kapalı tribün önündeki tartan pistin yapımına geçilecek.

Asıl iş bakımı ve korunmasında

Rulo çimler döşendikten sonra bakım aşaması başlayacak. Bu periyotta zemin üzerinde köpek ve kedi gibi hayvanların dolaşmasına kesinlikle izin verilmeyecek. İlk 7 gün fazla kullanımın gerçekleştirilmemesi zorunlu olan zemin, kullanım maksadına göre minimun 3 ila 5 ay, maksimum iki hafta sonra kullanıma hazır hale gelecek.

Kış ayı şartlarına göre bakım programı uygulanacak doğal çimin istenilen boyda tutulması için keskin bıçaklı çim biçme makinaları kullanılacak. Aksi halde çimler kökünden kopacak ve yer yer kellikler meydana gelecek. Bahar aylarında iki günde bir biçilen çimlerin biçme sıklığı, kış ayı dolayısıyla azaltılacak.

Zemin ve tartan pist yenileme adı altında yürütülen çalışmalar 75 takvim gününde yüzde yüz bitmiş olacak. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne yenilenmiş haliyle teslim edildikten sonra saha ve atletizm pisti, futbol ve atletizm müsabakalarına açılacak.

Zonguldak Kömürspor’a sadece bir antrenman izni verilecek

Öte yandan, 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un geçmiş yıllarda hem antrenman, hem de resmi lig müsabakalarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda zeminin korunması adına önlemler artırılacak.

Zonguldak Kömürspor’a, statta antrenman için haftada sadece bir kere izin verilecek. Kırmızı-Lacivertli takım, izinli gün dışında antrenmana giremeyecek. Böylelikle stat zemininin bakımı ve korunması sağlanıp, verimlilik ve hizmet süresi üst seviyeye çıkarılacak.

Bu arada zemin yenileme çalışmaları nedeniyle bu sezon iç saha maçlarını Devrek İlçe Stadı’nda oynayan Zonguldak Kömürspor, maçlarını sezon sonuna kadar burada oynamaya devam edecek.

2. Lig ekibi, 2021-2022 futbol sezonundan itibaren Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na dönüş yapacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi