2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un tribün liderleri arasında yer alan Bora Amasralı, sosyal sorumluluk anlayışı ile Ramazan ayı ve bayramı boyunca 2 bin aileyi sevindirdi. Amasralı, bu davranışıyla başta Zonguldak Kömürspor tribünleri olmak üzere tüm herkesin takdirini kazandı.

35 yaşında hayatının büyük bölümünü Zonguldak Kömürspor tribünlerinde geçiren Amasralı, her sene olduğu gibi bu Ramazan ayı ve bayramında ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. Vefalı tribün lideri, yaptığı girişimler neticesinde kentteki hayırsever işadamı, esnaf ve kişilerin desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzattı.

“Garibanın çorbası kaynadı” sloganıyla hareket eden Amasralı, destekler sayesinde hazırladığı Ramazan kolilerini önceden tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere tek tek ulaştırdı. Hemen her gün devam eden yardımların sayısı, Ramazan ayı sonunda 2 bine ulaştı. Malzeme yardımının yanı sıra Amasralı, Ramazan bayramında yine hayırsever bir işadamının desteğiyle 10 aileye Ramazan bayramı harçlığını teslim etti.

Genç tribün lideri, tüm bu yapılan yardımları örnek olması açısından “Garibanın çorbası kaynadı” sözüyle paylaştı.

Bora Amasralı, yardımlara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dostlarımla beraber uzun bir süre önce bir yola baş koyduk. Dedik ki; çalınmayan kapıları çalalım, zorluk çekenin yanında olalım, başı darda olana el uzatalım. Mart ayından bu yana 2 bin aileden fazla ihtiyaç sahibine ulaştık. Bunu değerli büyüklerim ve kardeşlerim sayesinden başardık. Biz babadan düşenin yanında olmayı, merhametli, yardımsever olmayı öğrendik. Biz bu yolda aracıyız. Asıl teşekkürü bizlere güvenip destek olan hayırseverlere edelim. Bizler para biriktirmedik ama iyi insanlar biriktirdik. Yolun yarısına kadar bu şekilde geldik, diğer yarısını da aynı istikamette devam edeceğiz. Herşeyden önce insan olabilmeyi başarmaya çalışıyoruz. Mazluma sırt dönmek istemiyoruz. Bizi bu konuda aracı eden her bireye, gönlü güzel insanlara teşekkürü borç biliriz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi