*** Zonguldak Kömürspor AŞ yönetimi, hem şehit maden işçilerinin adını yaşatmak, hem de kulübe gelir sağlamak için hayata geçirdiği Madenci Forması projesine destek arayışlarını sürdürüyor. Kırmızı-Lacivertliler, destek turu kapsamında bugün Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan’ı ziyaret etti.

Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün Aralık 2019’da hayata geçirdiği Madenci Forması projesi kapsamında 263 maden şehidinin adının yazılı olduğu formalarının satışı sürüyor. 100 TL’den satılan formalardan bugüne dek bine yakın satıldı. Hedef, sezon sonuna kadar 10 bin formanın satışını sağlamak.

Kırmızı-Lacivertli yönetim, bu rakamlara ulaşabilmek için çalışmalarını hızlandırdı. Kısa bir süre önce Vali Mustafa Tutulmaz ile Belediye Başkanı Selim Alan’ı ziyaret eden Kömürspor AŞ Başkanı ile Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, bugün ise Ereğli’ye giderek Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Ercan’a arkasında adının yazılı olduğu madenci forması hediye edildi. Bu esnada Ercan’ın yanı sıra Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş da unutulmadı. Odabaş’a özel yaptırılan forma, kendisine verilmek üzere Ercan’a teslim edildi.

Forma jestinin ardından kulüp yetkilileri tarafından forma projesinin amacı anlatıldı.

Başkan Hürfikir, satışların Zonguldak, il ve yurt dışı kapsayacak şekilde devam ettiğini, kamu kurum ve kuruluşlar ile taraftarın formalara ilgi gösterdiğini aktardı. Büyük kitleye hitap eden sendikalar ve derneklerden de destek beklediklerini dile getiren Başkan, hedeflenen rakamlara ulaşıldığı takdirde sabit geliri olmayan ve ekonomik yönden büyük kriz içindeki kulübün rahat bir nefes alacağını belirtti.

Hakan Hürfikir’in bu sözleri üzerine Başkan Ercan, forma projesine destek vereceklerinin kaydetti.

Metin Ercan’ın duyarlı davranışı Kömürspor kafilesini memnun etti

 “ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı Metin Ercan, “Zonguldakspor, bu şehrin güzide takımı. Gönül ister ki Zonguldakspor geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine Süper Ligde mücadele etsin. Sayın Başkan bizleri ziyaret edip destek istedi. Biz de Erdemir çalışanları üzerinden sesimizi duyurmaya çalışacağız. Elimizden ne geliyorsa fazlasını yapmaya çalışacağız. İnşallah yapmış oldukları destek amacına ulaşır ve takımı güzel yerlerde görürüz.” dedi.

“DİĞER SENDİKALARA ÖRNEK OLSUN”

Zonguldak Kömürspor A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir, Ercan’ın bu sözleri üzerine, “Başkanımıza bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta destekte bulunacaklar. Metin başkanın yaptığı bu çalışma diğer sendikalara ve ilçelere de bir örnek teşkil eder.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında Zonguldak Kömürspor kafilesine, koyu Zonguldak Kömürspor taraftarı Fatih Topçu da eşlik etti. Kulübün geçmiş dönemlerde hayata geçirdiği her projeye imkanları doğrultusunda maddi katkı sağlayan Topçu, madenci forması projesi kapsamında aldığı 100 TL değerindeki formaya bin TL vererek camianın takdirini toplamıştı.

Öte yandan, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi’nin Zonguldak Kömürspor’a destek sözü vermesinin ardından gözler Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) çevrildi. Sendika yönetiminin projeye vereceği katkı başta kulüp yönetimi olmak üzere camiada merak konusu oldu.

Editör: Haber Merkezi