Profesyonel futbolda birinci transfer ve tescil dönemi bugün itibariyle resmen başladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği transfer takvimi doğrultusunda birinci transfer dönemi 8 Eylül 2022 tarihinde sona erecek. 83 gün sürecek transfer döneminde kulüpler, istedikleri futbolcuyu alıp kadrolarını takviye edecek. Devre arası transfer dönemi olarak da lanse edilen ikinci transfer dönemi tarihleri ise, 12 Ocak 2023 ila 8 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Transfer döneminin resmen başlaması üzerine gözler 2. Ligde mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un üzerine çevrildi. Geçen sezonu 31 kişilik futbolcu kadrosuyla geride bırakan kırmızı-lacivertli kulübün dışarıdan hangi futbolcularla anlaşacağı, mevcut kadroda hangi futbolcularla yola devam edeceği merak konusu.

Öte yandan, 2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde en büyük başarısı 8’incilik olan Zonguldak Kömürspor, 2022-2023 sezonunda yarışmacı bir takım olmak istiyor. En az Play-Off hedefleyen kırmızı-lacivertli kulüpte transfer politikası bu hedef doğrultusunda yürütülüyor.

İçinde teknik direktör Şenol Demir’in de yer aldığı transfer komitesinin bizzat yürüttüğü çalışmalar, şuan sadece ön görüşmeyle sınırlı. İç ve dış transferde kadroyu güçlü kılacak futbolcularla kurulan temasların geri dönüşü olumlu yönde. Hatta birçok futbolcuyla prensipte anlaşmaya varıldı. Transferlerin resmiyete dökülmesi için Kulüp Başkanı Sabit Danış’ın, Vali Mustafa Tutulmaz ile Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a yapacağı ziyaretler neticesinde oluşturulacak transfer bütçesi bekleniyor. Bütçe belirlenir belirlenmez, iç ve dış transferde prensipte anlaşılan futbolcular resmi anlaşmanın sağlanması için Zonguldak’a çağırılacak.

Mevcut kadrodaki futbolculara ilave olarak dışarıdan gelecek futbolcularla birlikte Zonguldak Kömürspor’un kadro kalitesi yukarıya çıkarılacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi