Birinci Amatör Küme’de bir hafta daha geride kaldı. 7 grupta 4 takımın Süper Amatör Lige yükseleceği ligde heyecan her geçen hafta doruğa tırmanıyor. Bu hafta oynanan maçlarla birlikte zirvedeki kıyasıya yarış bir sonraki haftaya taşındı. Oynanan maçlar sonunda sadece Merkez A grubunda lider yer değiştirdi. Merkez B, Kilimli, Ereğli A/B ve Çaycuma A/B gruplarında liderler yerlerini korudu.

Cumartesi-Pazar mesaisinde Merkez A, Ereğli A ve B, Kilimli, Çaycuma A ve B grubunda 8, Merkez B grubunda 10’uncu hafta maçları oynandı. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan haftada fileler tam 90 kez havalandı. Bu sayı geçen hafta 89’du.

Gollerin 16’sı Merkez A grubunda, 5’i Merkez B grubunda, 12’si Kilimli grubunda, 17’si Çaycuma A grubunda, 12’si Çaycuma B grubunda, 16’sı Ereğli A grubunda, 12’si Ereğli B grubunda kaydedildi.

90 golün 34’ü sadece 4 maçta atıldı. Bu maçlarda, Ereğli A grubunda Zonguldak Ereğlispor, Karadeniz Ereğlispor’u 9-0, Merkez A grubunda Polisgücüspor, Çaydamarspor’u 8-0, Çaycuma A grubunda Kayıkçılar Gençlerbirliği, Çaycuma Yeşil Vadispor’u 9-1, Çaycuma B grubunda Saltukovaspor, Çaycuma Yakaspor’u 8-0 mağlup etti.

7 GRUBUN 6’SINDA LİDERLER YERİNİ KORUDU

Bu maçlar sonrasında Merkez A grubunda 18 puanla Capeti Merkez Atölyesispor, Merkez B grubunda 20 puanla Elvanpazarcıkspor, Kilimli grubunda 21 puanla Mavi Şimşekspor, Ereğli A grubunda 16 puanla Sücüllü Yalıboyuspor, Ereğli Belediyespor 16 puanla Kandilli Belediyespor, Çaycuma A grubunda 19 puanla Kayıkçılar Gençlerbirliği, Çaycuma B grubunda Sefercikspor averaj farkıyla liderliğini sürdürdü. Çaycuma B grubunda Sefercikspor’la birlikte Saltukovaspor ve Çaycuma Gençlerbirliği de aynı puana sahip.

6 TAKIM NAMAĞLUP UNVANA SAHİP

Lider takımlardan Elvanpazarcıkspor, Sücüllü Yalıboyuspor, Kandilli Belediyespor ve Kayıkçılar Gençlerbirliği’nin yanı sıra Merkez B grubunda lig ikincisi Tersanespor ile Ereğli B grubunda lig üçüncüsü Balıspor namağlup unvana sahip.

GRUPLARDAN KISA KISA...

Merkez A grubunda liderlik el değiştirdi. Haftaya lider giren İnağzıspor Karaelmasspor’la 1-1 berabere kalınca ikinci sıraya geriledi. İkinci sıradaki Capeti Merkez Atölyesispor bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. 1848 Siyah İncispor’u 4-2 yenen Atölye ekibi, 18’e çıkararak liderliğe yükseldi. İlk ikinin ardından 15 puanla Polisgücüspor geliyor.

Merkez B grubunda ilk iki sırada nefes nefese bir yarışa tutuşan Elvanpazarcıkspor ile Tersanespor arasındaki zirve düellosunda kazanan olmadı. 0-0 berabere biten maçta puanları paylaşan takımlardan Elvanpazarcıkspor 21 puanla ilk sıradaki yerini korurken, Tersanespor 18 puanla takibini sürdürdü. Bu iki takımın yakın takipçisi Karamanspor ile Maden İşçileri Topbaşıspor arasındaki karşılaşma, 1-1 devam ettiği sırada Maden İşçileri Topbaşıspor’un sahada 6 kişi kalması üzerine yarıda kaldı. Kozlu ekibinde tam 5 futbolcu kırmızı kart gördü.

Ereğli A grubunda haftaya 5’te 5’lik galibiyet serisiyle lider giren Sücüllü Yalıboyuspor ilk puan kaybını Ortacıspor önünde yaşadı. Sarı-Siyahlı ekip 2-0 geriye düştüğü maçı 2-2’ye getirirken hanesine +1 puan yazdırdı. Yenilmezlik serisini sürdüren Sücüllü, 16 puanla liderliğine devam etti.

Liderin ardından 15 puanla Zonguldak Ereğlispor, 11 puanla Ortacıspor, 10 puanla Neyren Gökçelerspor geliyor.

Ereğli B grubunda haftaya lider giren Kandilli Belediyespor, Ereğli Karadenizspor’u 5-1 farklı mağlup etti. Yenilmezliğini 6’ncı maça taşıyan Kandilli ekibi 16 puanla liderliğini sürdürdü. Kandilli Belediyespor’un ardından 13 puanla Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ile 12 puanla Balıspor geliyor.

Çaycuma A grubunda Kayıkçılar Gençberbirliği’nin liderliği devam etti. Haftayı 9-1’lik Çaycuma Yeşivadispor galibiyetiyle geride bırakan Kayıkçılar ekibi 19 puanla ilk sıranın sahibi. Kayıkçılarspor’u 16’şar puanla Gökçebeyspor ile Velioğlu Gençlikspor izliyor.

Çaycuma B grubunda kıyasıya zirve mücadelesi devam ediyor. Haftaya 12’şer puanla ilk 3 sırada giren Sefercikspor, Saltukovaspor ve Çaycuma Gençlerbirliği fire vermedi. 3 takım da haftayı galibiyetle kapatınca puan puana yarış 8’inci haftaya taşındı.

Kilimli grubunda zirvede iki puan farkla sıralanan Mavi Şimşekspor ile Cumayanı Gençlikspor arasındaki mücadeleyi, 2-1’lik skorla Mavi Şimşekspor kazandı. Haftaya rakibinin 2 puan önünde lider giren Şimşekler, bu galibiyetle aradaki puan farkını 5’e çıkarırken, bitime 2 hafta kala şampiyonluğa göz kırptı. Bu grupta şampiyon olan takım direkt Süper Amatör Lige yükselecek.

Toplu sonuçlar ve haftanın maçları şöyle:

MERKEZ A GRUBU

İnağzıspor-Karaelmasspor: 1-1

Capeti Merkez Atölyesi-1848 Siyah İncispor: 4-2

Polisgücüspor-Çaydamarspor: 8-0

HAFTANIN MAÇLARI

İnağzıspor-Polisgücüspor

Karaelmasspor-Capeti Merkez Atölyesispor

Çaydamarspor-1848 Siyah İncispor

MERKEZ B GRUBU

Güvenlikgücüspor-Zonguldak Gençlikspor: 0-3

Tersanespor-Elvanpazarcıkspor: 0-0

Karamanspor-Maden İşçileri Topbaşıspor: 1-1 (yarıda kaldı)

HAFTANIN MAÇLARI

Maden İşçileri Topbaşıspor-Tersanespor

Elvanpazarcıkspor-Beycuma Cezaevispor

Zonguldak Gençlikspor-Karamanspor

KİLİMLİ GRUBU

Mavi Şimşekspor-Cumayanı Gençlikspor: 2-1

Karadonspor-Türkalispor: 5-0

Ayiçispor-Göbü Gençlikspor: 2-2

HAFTANIN MAÇLARI

Mavi Şimşekspor-Ayiçispor

Cumayanı Gençlikspor-Karadonspor

Göbü Gençlikspor-Türkalispor

EREĞLİ A GRUBU

Zonguldak Ereğlispor-Karadeniz Ereğlispor: 9-0

Ortacıspor-Sücüllü Yalıboyuspor: 2-2

Neyren Gökçelerspor-Bayatspor: 2-1

HAFTANIN MAÇLARI

Neyren Gökçelerspor-Sücüllü Yalıboyuspor

Ortacıspor-Karadeniz Ereğlispor

Zonguldak Ereğlispor-Gümelispor

EREĞLİ B GRUBU

Kandilli Belediyespor-Ereğli Karadenizspor: 5-1

Karadeniz Ereğli Göztepe-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor:0-5

Tepeören Gençlikspor-Balıspor: 0-1

HAFTANIN MAÇLARI

Tepeören Gençlikspor-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor

Karadeniz Ereğli Göztepe-Ereğli Karadenizspor

Kandilli Belediyespor-Cumaspor

ÇAYCUMA A GRUBU

Çaycuma Yeşilvadispor-Kayıkçılar Gençlerbirliği: 1-9

Nebioğlu Gençlikspor-Gökçebeyspor:1-6

Filyos Ateşspor-Velioğlu Gençlikspor: 0-3 (H)

HAFTANIN MAÇLARI

Velioğlu Gençlikspor-Kayıkçılar Gençlerbirliği

Nebioğlu Gençlikspor-Çaycuma Yeşil Vadispor

Gökçebeyspor-Filyos Ateşspor: 3-0 (Hükmen)

ÇAYCUMA B GRUBU

Çaycuma Gençlerbirliği-Veliköyüspor: 3-1

Saltukovaspor-Çaycuma Yakaspor:8-0

Sefercikspor-Karamusaspor: 3-0 (H)

HAFTANIN MAÇLARI

Karamusaspor-Veliköyüspor: 0-3 (Hükmen)

Saltukovaspor-Çaycuma Gençlerbirliği

Çaycuma Yakaspor-Sefercikspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi