Süper Amatör Lig Play-Off etabı, son yıllarda görülmemiş şampiyonluk yarışına sahne oluyor. Lider takımın direkt Bölgesel Amatör Lige yükseleceği Play-Off’ta 9’uncu hafta ilginç bir puantaj tablosu oluşturdu. Şampiyonluğun iki büyük adayı Kozlu Belediyespor ile Gelikspor son haftaya 22’şer puanla girdi.

Play-Off etabında 9’uncu hafta maçları Çarşamba günü oynandı. Haftaya 22 puanla lider giren Kozlu Belediyespor, kendisini 3 puan geriden takip eden Gelikspor’a 2-1 mağlup olarak 20 maç sonra ilk yenilgisini aldı. Bu skor üzerine Gelikspor rakibiyle puanını dengeledi. İlk yarıda Kozlu’da oynanan maçı 2-0 kazanan Kozlu, ikili averajda son haftaya +1 gol avantajıyla lider girdi.

GÖZLER SON HAFTA MAÇLARINDA

Play-Off’ta 10’uncu aynı zamanda son hafta karşılaşmaları Kozlu ve Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı sahasında oynanacak. Karşılaşmaların ikisi de 14.30’da başlayacak. 

Kozlu Belediyespor, saha ve seyircisi önünde Akınspor’u konuk edecek. Yeşil-Beyazlı takım, bu sezon grup ve play-off etabında üç kez karşılaştığı Akınspor’u 6-1, 5-0 ve 3-0’lık skorlarla mağlup etti.

Gelikspor ise Ereğli deplasmanında Yenimahallespor’la karşılaşacak. Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı sahasındaki karşılaşmayla birlikte iki takım bu sezon ikinci kez rakip olacak. İki takım arasında ilk yarıda oynanan maçı, 2-0’lik skorla Gelikspor kazanmıştı.

Bu maçların ardından puantaj sıralamasını lider bitiren takım, 2021-2022 sezonu Süper Amatör Lig Play-Off şampiyonu unvanı kazanarak Bölgesel Amatör Lige yükselecek. İkinci sıradaki takım ise, Devrek Belediyespor’la Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçı oynayacak.

10 NİSAN PAZAR

Saat 14.30 Kozlu sahası: Kozlu Belediyespor-Akınspor

Saat 14.30 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı sahası: Yenimahallespor-Gelikspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi