5 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde en kötü sezonunu yaşayan Zonguldak Kömürspor, bitime iki hafta kala hala ligde kalmayı garantilemiş değil. Kırmızı-Lacivertli takım, Kocaelispor’la oynayacağı maçtan 1 puan çıkardığı takdirde son haftaya çok rahat girecek.

Sancılı bir lig sezonu geçiren Zonguldak Kömürspor, hafta arası maçında dün Çorum FK’ya 1-0 mağlup olunca işini zora soktu. 33 puanla 12’nci sırada olmasına karşın Elmas, hala ligde kalmayı garantilemiş değil. Kırmızı-Lacivertli takıma ligde kalması adına 1 puan yeterli olacak. Dolayısıyla 2 Mayıs Pazar günü iç sahada oynanacak Kocaelispor maçından alınacak 1 puan, Zonguldak ekibinin son haftaya rahat bir şekilde girmesini sağlayacak.

İÇ SAHADA 4 MAÇTIR YENİLGİ YOK

Zonguldak Kömürspor, Kocaelispor maçıyla bu sezon iç sahada 18’inci sınavını verecek. İç sahada, dış sahaya göre iyi bir istatistik ortaya koyan Kırmızı-Lacivertli takım, bu istatistiği Kocaelispor maçına da yansıtıp istediği puan ya da puanları almak istiyor.

Sahip olduğu 33 puanın 25’ini iş sahada alan Zonguldak ekibi, evinde 4 maçtır yenilmiyor. İç sahada en son 14 Mart’ta Hekimoğlu Trabzon’a 1-0 mağlup olan Elmas, bu maçın ardından yine iç saha mücadelesinde Uşakspor’u 1-0 yenerken, Sancaktepe FK ve Gümüşhanespor’la 1-1, Manisa FK ile 0-0 berabere kaldı.

KOCAELİSPOR’A PLAY-OFF İÇİN BERABERLİK YETİYOR

Zonguldak Kömürspor’un 37’nci hafta rakibi Kocaelispor, son lig maçında Hacettepespor’u 4-1 farklı mağlup ederek bu sezon ki 18’inci galibiyetini aldı. Puantajda 62 puanla 3’üncü sırada yer alan yeşil-siyahlı ekibe play-off için beraberlik yetecek.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor ile Kocaelispor arasında ilk yarıda Kocaeli’de oynanan karşılaşma, Körfez ekibinin 3-1’lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

STOPER MUHAMMET 4 SARI KART CEZALISI

Kırmızı-Lacivertli takımda zorlu 90 dakika öncesi stoper Muhammet Yeşil cezalı durumda. Çorum FK maçında gördüğü sarı kartla 4 sarı kart ceza sınırını aşan Yeşil, bir maçlık cezasını Kocaelispor maçında çekecek. Kömürsporlu futbolcunun Ergene Velimeşespor, Ankara Demirspor ve Hekimoğlu Trabzon maçlarından sarı kartı bulunuyordu. Muhammet’in yokluğunda savunmada Berkan Akdeniz görev alacak.

SON HAFTAYA BIRAKMAK İSTEMİYOR

Zonguldak Kömürspor teknik sorumlusu Barış Şeref, 1-0 yenilgiyle sonuçlanan Çorum FK maçında yenilgiyi hak etmediklerini, özellikle ikinci yarıda net pozisyonlar bulduklarını belirtti. Puan ya da puanlar  çıkarabilecekleri müsabakadan ilk yarıda yedikleri şansız golle mağlup ayrıldıklarını aktaran Şeref, bu maçın geride kaldığını, artık önlerindeki Kocaelispor maçını düşünmeye başladıklarını belirtti.

Kırmızı-Lacivertli hoca, iç sahada oynayacakları maçtan istedikleri puanı alıp son haftaya rahat bir şekilde girmek istediklerini, takım halinde bu düşünce doğrultusunda hareket ettiklerini kaydetti.

37. HAFTA MESAİSİ PAZAR GÜNÜ

Bu arada Beyaz grupta 37’nci hafta müsabakaları 2 Mayıs Pazar günü oynanacak. Müsabakaların tamamı 15.00’te başlayacak. Zonguldak Kömürspor’un Kocaelispor’la oynayacağı Pazar mesaisinde, altta yarış halindeki Gümüşhanespor sahasında Çorum FK’yla, Ergene Velimeşespor ise deplasmanda Hekimoğlu Trabzon’la karşılaşacak.

Puantajda oluşan puan farkı nedeniyle Zonguldak Kömürspor, son iki sırada yer alan Hacettepespor ve Sancaktepe FK’yı yarışta saf dışı bıraktı.

2 Mayıs Pazar programı:

Saat 15.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Manisa FK

Saat 15.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Çorum FK

Saat 15.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Kocaelispor

Saat 15.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Afyonspor

Saat 15.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-İnegölspor

Saat 15.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Niğde Anadolu FK

Saat 15.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: Hekimoğlu Trabzon-Ergene Velimeşe

Saat 15.00 Mustakil Spor Tesisleri: Erzincanspor-Ankara Demirspor

Saat 15.00 12 Şubat Stadı: Kahramanmaraşspor-Sancaktepe FK

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi