8 maçta yediği 5 golle Beyaz grubun en az gol yiyen ikinci takımı olan Zonguldak Kömürspor, Şanlıurfaspor maçında kalesini gole kapalı tutacak

ZONGULDAK Kömürspor, geride kalan 8 haftada skor başarısının yanı sıra savunma ve kalesindeki istikrarıyla ön plana çıktı. Sinan Ören ve Mustafa Söylemez ikilisinin koruduğu kale, 8 maçta ağlarında sadece 5 gol gördü. Bu istatistik, Lacivert-Kırmızılı takımı Beyaz grupta ilk 8 haftanın en az gol yiyen ikinci takımı yaptı. Bu dalda Samsunspor, 4 golle birinci sırada yer alıyor. Kömürspor’un hedefi, ilerleyen haftalarda gol yeme oranını aşağıya düşürüp ‘en’lerde birinci sıraya yerleşmek.

Son iki sezonda olduğu gibi bu sezon da Kömürspor’un 1 numaralı mevkisinde Sinan Ören var. 32 yaşındaki tecrübe, 6 maçta görev alırken, sakatlığı nedeniyle ligde 2, Türkiye Kupası 1 maçta eldivenleri genç meslektaşı Mustafa’ya verdi.

4’üncü hafta İnegölspor maçında sakatlanan, Sancaktepe FK ve Yeni Çorumspor maçlarında tedavisi nedeniyle görev alamayan Sinan, 2 haftalık hızlandırılmış tedavi sürecinin ardından 7’nci haftada Hacettepespor maçıyla tekrar geri döndü. 8 maçlık süreçte 5 gol yiyen Zonguldak Kömürspor’da 3 gol Sinan, 2 gol Mustafa’nın hanesine yazıldı.

Kalesinde güven veriyor

SAKATLIĞINA kadar 2 gol yiyen, döner dönmez eldivenleri tekrar devralarak Hacettepespor ve Hekimoğlu Trabzon maçlarında ilk 11’in değişilmezi olan Sinan, iç sahadaki Hacettepe maçında kalesini gole kapalı tutarken, Trabzon deplasmanında 1 gol yese de kritik dakikalarda yaptığı kurtarışlarıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Her geçen hafta yükselen form grafiğiyle kalesinde güven Kömürspor’un 1 numarası, 20 Ekim Pazar günü eski takımı Şanlıurfaspor’la oynanacak 9’uncu hafta maçını gol yemeden tamamlamak istiyor.

Kaleci antrenörü Süha Özen yönetiminde 90 dakika hazırlıklarını sürdüren Sinan, maçla ilgili düşüncelerini Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’yle paylaştı.

“İyi bir gidişatımız var, bunun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz”

8 maçlık genel tabloya bakıldığında 14 puana sahip olduklarını, kulübün ve takımın içinde bulunduğu şartlar göz önüne alındığında bu durumun büyük bir başarı olduğunu dile getiren Sinan, iyi bir çıkış serisi yakaladıklarını, bu seriyi Şanlıurfaspor maçıyla sürdüreceklerini söyledi.

Son sırada yer alan Şanlıurfaspor’un puantajdaki durumunun kendilerini ilgilendirmediğini, her zaman ki gibi hazırlıkların ciddi şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Kömürsporlu kaleci, “Belki kimse bizden bu çıkışı beklemiyordu. Sürpriz oldu demeyeceğim. Biz çok iyi takım olduk. Tüm herkes özveriyle çalışıyor. Olumsuz şartları kafamızda olgunlaştırmıyoruz. Sadece futbola ve saha içine odaklanmış durumdayız. Çok iyi takım olduk. Yakalanan başarıda hocalarımızın müthiş katkısı var. Futbol oynamak isteyen bir takımız. Pas yoğunluğumuz arttı, pozisyon  seviyemiz yükseldi, gol yeme oranımız düştü, son maçla birlikte gol oranımız arttı. İyi yolda ilerliyoruz. Önümüzde Şanlıurfaspor maçı var. Rakimizin ligdeki durumuna bakmıyoruz. Aksine çok ciddiye aldığımız bir takım. Puantaja bakıp da yorum yapmak yanıltır. Futbolda kimse kimseye oynamadan puan vermez. 3 puan almak için, önce onu hak edecek bir futbol sergilemeliyiz. Sürpriz yaşamak istemiyoruz. Bu sadece benim değil, takımın düşüncesi. Hekimoğlu Trabzon galibiyetinin ardından bize yakışan Şanlıurfaspor’u yenmektir. Pazar günü taraftarımıza bir galibiyet sevinci daha yaşatmak istiyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

"Ligin en az takımı olmak için daha çok çalışacağız"

Sinan Ören, Samsunspor’dan sonra en az gol yiyen ikinci takım olunduğunun hatırlatılması üzerine, “Süha hocamız öncülüğünde diğer genç meslektaşlarım Mustafa ve Egemen çok iyi çalışıyoruz. Gol yeme oranının düşmesi, bu çalışmaların karşılığıdır. Bunda savunmanın başarısını da göz ardı edemeyiz. Futbol takım oyunu, bunu unutmamak gerek. İyi bir istikrar yakaladık. Bu istikrarı sezon sonuna kadar koruyup, ligi en az gol yiyen takım olarak tamamlamak istiyoruz” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi