Teknik direktör kariyerinde biri Zonguldak Kömürspor, diğeri Diyarbekirspor’la iki şampiyonluğu bulunan Şenol Demir, 2022-2023 sezonunda kariyer başarısına dair çıtayı yukarıya taşımak istiyor. Zonguldaklı teknik direktörün en büyük hayali, ikinci sezonunu geçireceği Zonguldak Kömürspor’u önce Play-Off’a, oradan da Spor Toto 1. Lige çıkarmak.

Geçen sezon olduğu gibi yeni futbol sezonunda da Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü olarak boy gösterecek olan Şenol Demir, kendisine büyük hedefler koydu. Geride kalan 2021-2022 sezonunun hemen ardından “Artık yukarılara oynayacak bir takım çalıştırmak istiyorum” açıklamasıyla rotasını daha o zaman belli eden Demir, 2022-2023 sezonu kadrosunu bu istek ve hedef doğrultusunda oluşturdu. Hemen hemen her mevkide birbirinin alternatifi olan bir kadroya sahip Demir, kenar ve hücum hattına yapılacak transferle kafasındaki kadro şablonunu yüzde 100 oluşturmuş olacak.

Geçen sezon takımın yükünü çeken önemli oyuncularla yola devam eden ve dışarıdan daha önce birlikte çalıştığı birçok önemli futbolcuyu kadroya dahil eden Şenol Demir, 2022-2023 sezonuna eli güçlü şekilde girecek. İdeal kadro dışında zengin bir kulübeye sahip olacak kırmızı-lacivertli hoca, kenar ve hücuma yönelik istediği transferlerin de yapılmasıyla kadronun gücüne güç katacak. Demir, tecrübeli oyunculardan kurulan kadronun, yeni sezonda büyük iş yapacağına inanıyor.

Şenol hoca, bu inancını yeni sezon hedefine yansıttı. Zonguldaklı teknik adam, son yıllarda sürekli aşağılarda yer alan, son iki sezonda düşmeme mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor’un artık Play-Off’a oynaması gerektiğine vurgu yaptı.

"AŞAĞILARDAN KURTULUP

YUKARILARIN TAKIMI OLMALIYIZ"

Zonguldak Kömürspor’un aşağılara oynayan takım görüntüsünden kurtulup yukarıları zorlayan hatta Play-Off yarışı veren bir takım olma zamanının geldiğini belirten Şenol hoca, 2022-2023 sezonunu bu yönden farklı bir sezon olacağının altını çizdi.

Son dönemde yaşanan sıkıntılı süreci tersine çevirmeye kararlı gözüken kırmızı-lacivertli çalıştırıcı, hedefe yönelik sorulan soruya “Son yıllarda sıkıntılı süreç yaşanıyor. Hep altlarda olan, küme düşmeyi son birkaç hafta kala kurtaran takım olmaktan çıkmak istiyoruz. Zonguldak Kömürspor’un yeri üst sıralar olmalıdır. Artık bir değişiklik olmalı, değişim yaşanmalı. Kadromuzu bu düşünceler doğrultusunda oluşturduk. Transferlerimiz büyük ölçüde yapıldı. Kenar bölgelere ve hücuma takviyelerimiz olacak. Bu eksiklikler de giderildiği takdirde ortaya istediğimiz gibi takım çıkacak” dedi.

Ligin 28 Ağustos’ta Fethiyespor maçıyla başlayacağını, iç sahadaki ilk maçı kazanıp sezona 3 puanla başlamak istediklerine vurgu yapan kırmızı-lacivertli teknik adam, galibiyetin şehirde farklı bir hava oluşturacağını, bu havayla birlikte kazana kazana devam edip üst sıralardaki yerlerini alacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi