2. Lig Kırmızı grupta son iki haftayı 3’er puanla kapatarak 2’de 2’lik galibiyet serisi yakalayan Zonguldak Kömürspor, bu serinin devamını 20 Kasım Pazar günü İstanbul’da getirmek istiyor. Son iki haftanın çıkış yapan takımı, 13 puanla alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sarıyer’in konuğu olacak.

Elmas, İstanbul deplasmanıyla bu sezon ki 8’inci dış saha mücadelesini verecek. Temsilcimiz, şuana kadar deplasmanda oynadığı maçlar için Trabzon, Kırklareli, Van, Diyarbakır, Ankara (Etimesgut, Ankara Demirspor) ve Kırşehir’in yolunu tutmuştu.

Diyarbakır ve Kırşehir’den 3’er puan, Trabzon’dan 1 puan getiren Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, Kırklareli, Van ve Ankara deplasmanlardan ise eli boş döndü.

BERABERLİKLERİN TAKIMI

Dış sahada 7 maçta 7 puan elde eden Zonguldak Kömürspor, 8’inci deplasman sınavında bu sezon ilk kez İstanbul’da boy gösterecek. 14 maçta sadece 2 galibiyeti bulunan, diğer maçların 7’sinden berabere, 5’inden yenilgiyle ayrılan rakip Sarıyer, puantajda 13 puanla 14’üncü sırada yer alıyor.

Son lig maçında deplasmanda Adıyaman FK ile golsüz berabere kalan Sarıyer, toplamda 7 beraberlikle Kırmızı grupta en çok berabere kalan takım olarak öne çıkmış durumda. İstanbul ekibinin 0-0 biten Adıyaman ve 3-3 sonuçlanan Kocaelispor dışında berabere kaldığı maçların tamamının 1-1 bitmesi rakip adına ilginç bir beraberlik istatistiği ortaya çıkardı.

SARIYER’LE BİR SEZON ARADAN SONRA YENİDEN

Zonguldak Kömürspor, 2020-2021 sezonunda aynı grupta yer aldığı Sarıyer’le bir sezon aradan sonra yeniden rakip oldu. İki takım, aynı grup temsilcisi olarak en son 13 Aralık 2020 ve 15 Nisan 2021 tarihlerinde karşı karşıya gelmiş, Zonguldak ve İstanbul Sarıyer’deki maçlar 0-0 ve 1-1 berabere sona ermişti.

Geçen sezonu farklı iki grup ekibi olarak geride bırakan Zonguldak Kömürspor ile Sarıyer, 1.5 yıllık bir ayrılığın ardından 20 Kasım Pazar günü yeniden 3 puan mücadelesine tutuşacak.

Sarıyer’in ilk onbir kadrosunu Ömer Alıcı, Hüsnü Başkurt, Nuri Terliksiz, Işık Kaan Arslan, Bahri Can Avcı, Berkay Görmez, Atalay Babacan, Altuğ Taş, Eren Aydın, Bertul Kocabaş, Taha Dönmez oluşturuyor.

Geniş bir kadroya sahip rakip takımın kadrosundaki diğer isimler, Ümitcan Yıldız, Bora Çuha, Serhat Ahmetoğlu, Sezer Yıldırım, Savaş Yılmaz, Barış Memiş, Metin Emre Karaal, Ramazan Çevik, Abdulkadir Özdemir, Emir Can Sayar şeklinde sıralanıyor.

14 maçta 16 gol üreten Sarıyer’in yediği gol sayısı 22. İstanbul ekibinin attığı gollerde, Emir Can Sayar (5), Eren Aydın (4), Taha Dönmez (4), Berkay Görmez, Bertul Kocabaş, Aytuğ Taş’ın imzası var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi