*** 2. Lig Beyaz grupta 28 Mart Pazar günü maç yok. 31’inci hafta maçları, 1 Nisan Perşembe günü oynanacak. Zonguldak Kömürspor, bu boşlukta Sancaktepe FK ile erteleme maçında karşı karşıya gelecek. Elmas, sahasındaki maçı kazanırsa, düşme hattıyla aradaki puan farkını 12’ye çıkarıp bitime 7 maç kala ligde kalmayı büyük ölçüde garantileyecek.

Zonguldak Kömürspor, Pazar günü düşme hattında yer alan Sancaktepe FK ile oynayacağı erteleme maçına konsantre oldu. Hafta arası maçında Uşakspor’u 1-0 yenerek ligde kalma yolunda büyük bir avantaj elde eden kırmızı-lacivertli takım, 4 gün arayla oynayacağı maçı da kazanıp ligdeki yerini sağlamlaştırmak istiyor. Temsilcimiz, bu maçı 3 puanla geçtiği takdirde bu sezon ilk kez üst üstte iki maç kazanmış olacak.

30’uncu hafta maçlarının 24 Mart Çarşamba günü oynandığı Beyaz grupta, 28 Mart Pazar günü maç oynanmayacak. Zonguldak Kömürspor, bu boşlukta normalde 24’üncü haftada oynanması gereken fakat kar yağışı nedeniyle ertelenen Sancaktepe FK maçını oynayacak. Devrek İlçe Stadı’ndaki maçla birlikte eksik maçını tamamlayacak Zonguldak ekibi, 90 dakika mücadelesine yoğunlaşmış durumda.

Çarşamba günü Uşakspor’la zorlu bir 90 dakika mücadelesi veren takım, bir günlük iznin ardından bugün ve yarın yapacağı antrenman uygulamalarıyla erteleme maçına hazır hale gelecek. Teknik sorumlu Barış Şeref, rakip takımla ilgili yapılan analizler doğrultusunda geliştireceği taktik uygulamalarını iki günlük antrenman programı dahilinde takım üzerinde deneyecek. Şeref’in, Uşakspor galibiyetini getiren kadroda bir değişiklik yapması beklenmiyor.

3 puan sınavı öncesi takımda eksik futbolcu bulunmazken, stoperler Muhammet Yeşil ve Hakan Çevik sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu iki futbolcu, sarı kart görmeleri halinde 1 Nisan Perşembe günü deplasmanda Hacettepespor’la oynanacak maçta forma giyemeyecek.

10 haftadır 12’nci sırada yer alan kırmızı-lacivertlilere yükselme şansı doğdu

KAZANIRSA PUANTAJDA BİR BASAMAK YÜKSELECEK

Ligde 22’nci haftadan bu yana 12’nci basamaktaki yerinde sayan Zonguldak Kömürspor’a, erteleme maçıyla birlikte puantajda bir basamak yükselme şansı doğdu. 31 puanla 11’inci sırada yer alan Kahramanmaraşspor’u 2 puan geriden takip eden kırmızı-lacivertli takım, galip gelmesi halinde puantaj hanesine +3 yazdırıp 32 puana ulaşacak ve Kahramanmaraşspor’un 1 puan önüne geçerek sıralamada 11’inciliğe yükselecek.

En son ilk yarının son haftasında 1 puan aldılar

RAKİP TAKIMIN 18 MAÇTIR GALİBİYETİ YOK

Sancaktepe FK takımı sezona çok iyi başlamasına karşın sonra haftalarda patlak veren ekonomik kriz nedeniyle düşüşe geçti. Özellikle devre arasında kadrosunda yer alan birçok önemli futbolcusunu kaybeden İstanbul ekibi, bu nedenle büyük bir düşüş içine girdi.

Ligde en son 9 Aralık 2020 tarihinde deplasmanda Ergene Velimeşespor’u 1-0 yenerek 3 puan sevinci yaşayan Sancaktepe FK, bu maçın ardından bir daha 3 puanı bir arada göremedi. 21 Ocak 2021 tarihinde ilk yarının son haftasına denk gelen Niğde Anadolu FK ile 0-0 berabere kalarak ligdeki son 1 puanını alan rakip takım, ikinci yarıda deyim yerindeyse puanı unuttu.

27 Ocak’ta ikinci yarının ilk haftasında Hekimoğlu Trabzon’a 7-0 mağlup olarak ilk yarıdaki düşüşüne devam eden Sancaktepe, ardından sırasıyla Şanlıurfaspor, Uşakspor, Gümüşhanespor’a 1-0, Hacettepespor, Sarıyer ve Manisa’ya 3-0, Çorum FK’ya 5-0, Kocaelispor’a 3-0, Afyonspor’a 2-0 mağlup oldu.

SON 11 MAÇTA HİÇ GOL ATAMADI

Haftalardır galibiyete hasret olan Sancaktepe takımının son 11 maçta hiç golü yok. Rakip ağlara en son 18 Ocak 2021’de İnegölspor’la oynanan erteleme maçında gol atma başarısı gösteren rakip, bu maçın ardından oynadığı 11 maçta hiç gol atamadı. Gol sessizliğiyle geçen bu süreçte Sancaktepe, kalesinde tam 29 gol gördü. Toplamda 59 gol yiyen rakip, ligde Gümüşhanesepor (63), Şanlıurfaspor (62) ve Ergene Velimeşespor’dan (60) sonra en fazla gol yiyen dördüncü takım konumunda yer alıyor.

22 PUANLA 16’NCI SIRADA

Devre arasına 22 puanla 12’nci sırada giren Sancaktepe FK, ikinci yarıda yaşadığı peş peşe yenilgilerle birlikte puantajda iyice gerilemeye başladı. 30’uncu hafta itibariyle 16’ncı sıraya kadar düşen İstanbul ekibi, 20’şer puanla düşme potasını oluşturan Gümüşhanespor, Niğde Anadolu FK ve Hacettepespor’un hemen bir basamak üzerinde yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi