Yurt genelinde etkisini yoğun bir şekilde gösteren kar yağışı futbolu da olumsuz yönde etkiledi. Amatör maçlardan sonra profesyonel lig maçları da ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligde 26 Ocak Çarşamba günü oynanması planlanan 22’nci hafta maçlarını, olumsuz hava ve yol şartları üzerine ileri bir tarihe erteledi.

Hafta arası maçlarının ertelenmesi üzerine lig heyecanı 23’üncü hafta maçlarıyla devam edecek. 30 Ocak Pazar günü oynanacak maçların programı açıklandı. Pazar mesaisinde Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Belediyespor, Amed Sportif-Ankara Demirspor, Pazarspor-Eskişehirspor, Kırklarelispor-Karacabey Belediyespor, Tarsus İdmanyurdu-Isparta 32 Spor, 24 Erzincanspor-Akhisarspor, 1922 Konyaspor-Pendikspor, Bucaspor 1928-Uşakspor maçları oynanacak. Karşılaşmaların başlama saati 13.00.

Puan ortalamasını yükseltmemiz lazım

İÇ SAHADA SON SIRADAYIZ!

22 puanla 14’üncü sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, saha ve seyircisi önünde oynayacağı maçla bu sezon ki 10’uncu iç saha maçına çıkacak.

Kırmızı-Lacivertli takımın bu sezon iç sahada sergilediği performans maalesef iyi değil. 9 maçın sadece 3’ünden galibiyet çıkaran Zonguldak ekibi, diğer 6 maçın 1’ini berabere, 5’ini yenilgiyle sonuçlandırdı. Beyaz grup ekibi iç saha sıralamasında 10 puanla puantajın son basamağında yer alıyor. Genel tabloda son sırada olan Eskişehirspor’un bile iç saha rakamları Zonguldak Kömürspor’dan daha iyi. 9 maçta 12 puan kazanan Es Es temsilcimizin üzerinde yer alıyor.

EN SON 15. HAFTADA KAZANDIK

Zonguldak Kömürspor evindeki ilk galibiyetini 2 Ekim 2021 tarihinde Nazilli Belediyespor’la oynadığı 5’inci hafta maçında aldı. 1-0’lık skorla iç sahada ilk 3 puanını elde eden kırmızı-lacivertli takım, 7’nci haftada ağırladığı Eskişehirspor’u 3-1 mağlup ederek evinde peş peşe ikinci 3 puanını elde etti.

İki maçlık serinin ardından 9 ve 11’inci haftalarda oynanan Şanlıurfaspor ve Pazarspor maçlarında alınan yenilgiler Zonguldak Kömürspor iç sahada gerilemesine sebep oldu. Urfa’ya 4-2, Pazar’a 3-0 mağlup olarak evinde iki maç üst üstte puansız ayrılan Elmas, BAY haftalarının ardından 15’inci haftada 1922 Konyaspor galibiyetiyle Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda uzun aradan sonra taraftarının yüzünü güldürdü.

Bu galibiyetle evinde 3’üncü 3 puanını hanesine yazdıran temsilcimiz, son iki iç saha maçında ise Tarsus İdmanyurdu’yla golsüz berabere kalırken, lider Pendikspor’a 3-2 mağlup oldu.

HESAPLAR KIRŞEHİR'E GÖRE YAPILIYOR

Deplasmanda oynanacak Uşakspor maçının ertelenmesi üzerine bu hafta yine saha ve seyircisi önünde puan mücadelesi verecek olan Zonguldak Kömürspor, hesap planında değişikliğe gitti. Kırşehir Belediyespor’la oynayacağı maça göre taktik geliştirecek kırmızı-lacivertlilerin en büyük problemi, antrenman yapacak sahaların karla kaplı olması. Dün ki antrenman programını spor salonunda gerçekleştiren Zonguldak Kömürspor, bugün ise saha içi taktik uygulamalar için Kozlu’daki halı sahayı kullanacak.

MUHAKKAK OYNANMALI

Bu arada Zonguldak Kömürspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından genel bir erteleme olmadığı müddetçe Pazar gün ki Kırşehir Belediyespor maçını ilerleyen haftalarda maç takviminin sıkışmaması adına muhakkak oynamak istiyor. Bu nedenden ötürü maça ev sahipliği yapacak Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karın zemine zarar vermeden temizlenmesi için büyük bir çalışma başlatılacak. 

KIRŞEHİR 4 PUAN ÖNÜMÜZDE

Zonguldak Kömürspor’un ilk yarıda deplasmanda 2-1 yendiği Kırşehir Belediyespor, 21’inci hafta itibariyle 26 puanlı 3 takımdan biri. Averajla 9’uncu sırayı oluşturan yeşil-beyazlı takım, 21’inci haftayı maç yapmadan BAY geçti.

Öncesinde deplasmanda Amed Sportif’le 1-1 berabere kalan Kırşehir ekibi, genel tabloda Kırklarelispor ve Şanlıurfaspor’la birlikte en çok berabere kalan 3 takım arasında yer alıyor.

Üst üstte son 7 maçtır mağlup olmayan Kırşehir Belediyespor, bu maçların sadece 2’sinden galip ayrılırken, 5’inde berabere kaldı.

Beraberliklerin dışında 6 galibiyetle puan sayısını artıran Kırşehir temsilcisi, bu galibiyetlerini 1 ve 2’nci hafta Pazarspor ile Amed Sportif’i 3-0 ve 1-0’lık skorlarla mağlup ederken, 5’inci haftada 1928 Bucaspor’u 1-0, 8’inci haftada Tarsus İdmanyurdu’nu 2-1, 16’ncı haftada Karacabey Belediyespor’u 2-0, 19’uncu haftada Pazarspor’u 3-1 yenerek aldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi