Zonguldak’ta etkisini artırarak sürdüren kar yağışı nedeniyle büyük sekteye uğrayan amatör futbol müsabakaları yine tehlikeye girdi. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta sonundaki maçların da ertelenmesi söz konusu.

Merkez, ilçe ve beldelerdeki futbol sahalarının yoğun kar yağışı üzerine beyaz bir örtüye bürünmesi, amatör futbolun derin bir sessizliğe bürünmesine neden oldu. Geçen hafta başlayan maçlar nedeniyle 21, 22, 23 ve 24 Ocak’taki Süper Amatör Lig, Birinci Amatör Küme ve Veteranlar Ligi müsabakalarını erteleyen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Futbol İl Temsilciliği, 29 ve 30 Ocak’ta oynanması planlanan maçlarla ilgili kararını 26 Ocak Çarşamba (yarın) günü verecek. Normalde bugün toplanması gereken Futbol Tertip Komitesi, kar yağışının devam etmesi ve ulaşımda yaşanılan güçlükler nedeniyle toplantıyı bir gün öteledi.

Yarın Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç başkanlığında toplanacak komiteye, ASKF Başkanı Kemal Demir de eşlik edecek. İlçe ve beldelerdeki sahalarla ilgili yapılacak durum değerlendirmesinin ardından yol ve ulaşım koşulları da göz önünde bulundurulup maçlara dair karar verilecek.

Futbol İl Temsilciliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İlimiz ve ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle sahalarımızın son durumlarının değerlendirilmesi neticesinde hafta sonu oynanması gereken amatör müsabakalarla ilgili karar Çarşamba günü (yarın) İl Futbol Tertip Komitesi ve ASKF tarafından açıklanacaktır.” denildi.

ERTELENMESİ YÜKSEK OLASILIK

Öte yandan, edinilen bilgiler çerçevesinde merkez başta olmak üzere ilçe ve beldelerde amatör müsabakaların yükünü çeken Devrek sentetik, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı, Nebioğlu, Çaydeğirmeni, Erdemir, Alaplı, Saltukova, Fener, Çaycuma çim, Kandilli sahasının mevcut hali futbol oynamaya müsait değil. Bir çok sahada kar kalınlığının 50 santimetreyi geçtiği öğrenildi. Kar yağışının hafta sonuna kadar devam edecek olması nedeniyle söz konusu sahalardaki karın temizlenmesi mevcut şartlar altında çok zor. Dolayısıyla geçen hafta olduğu gibi bu hafta sonundaki maçlarında ileri bir tarihe ertelenmesi kuvvetli ihtimal olarak görülüyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi