Yurt genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da dün gece etkisini gösteren kar yağışı hayatı felç etti. Yoğun kar nedeniyle futbol da sekteye uğradı. Merkez, ilçe ve beldelerde birçok futbol sahası kar altında kaldı. Bazı sahalardaki kar kalınlığı 30-40 santimetreyi geçtiği öğrenildi. Kar kalınlığı bir kenara sahalara ulaşım bile bir hayli güç.

Maçlar tehlikeye girdi

Zonguldak’ta 23 Ocak Pazar günü Süper Amatör Lig, Birinci Amatör Küme ve Veteranlar Ligi’nde 19 maç oynanacak. Bu maçlara Devrek sentetik, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı, Nebioğlu, Çaydeğirmeni, Erdemir, Alaplı, Saltukova, Fener, Çaycuma çim, Kandilli sahaları ev sahipliği yapacak.

Söz konusu sahaların bir kısmı karla beyaz bir örtüye bürünmüş durumda, bir kısmında ise kar yoğunluğu çok az. Dolayısıyla genel durum itibariyle maçların şuan için ertelenmesi söz konusu değil. Futbol İl Temsilciliği, maçların tamamına ilişkin vereceği karar için son ana kadar bekleyecek. Bu akşam olmazsa gece kar yağışının yoğunluğu ve saha şartlarına göre Pazar sabahı erken saatlerde maçlara ilişkin son karar verilecek. Futbolcu sağlığını ön planda tutan Futbol İl Temsilciliği, zaten ekonomik sıkıntı içindeki kulüpleri düşünerek akılcı ve sağlıklı karar vermek istiyor.

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, maçların oynanıp oynanmayacağına ilişkin kulüplerden gelen yoğun telefonlar üzerine bilgilendirici açıklamada bulundu.

“Kulüplerimizin dikkatine” başlığıyla yaptığı açıklamada Malkoç, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve İl Temsilciliği olarak il ve ilçelerimiz genelinde Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlükleri ile saha sorumluları ile yaptığımız görüşmeler nezdinde sahalarımızın Kandilli ve Nebioğlu haricinde müsabaka oynamaya elverişli olması nedeniyle şuan için bir erteleme söz konusu değildir. İlerleyen saatlerde hava ve saha koşullarının değişmesi durumunda gerekli açıklamalar İl Temsilciliği ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yapılacaktır” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi