2. Lig’de, 2022-2023 sezonu için artık geri sayıma geçen Zonguldak Kömürspor’da futbolcular arasındaki rekabet tavan yaptı. İlk 11’de oynama isteğini antrenmanlarda sahaya yansıtan futbolcuların yükselen performansı en çok teknik direktör Şenol Demir’i sevindiriyor.

Yeni sezon öncesi geçen sezon ki mevcut kadrodan Hakan Çevik, Egemen Yaylı, Ali Mert Tuncer, Oğuzhan Matur, Muhammed Ali Kol, Alper Aşkın, Emre Kara, Ertuğrul Şenlikoğlu, Aykut Emre Yakut, Ercüment Eray Ataklı, Tezcan Gökmen, Hüseyin Yılmaz, Eyüp Akcan, Fatih Bektaş, Tarık Akcan, Arhan Çakıroğlu’yla yeniden sözleşme imzalayan Zonguldak Kömürspor, altyapıdan Emirhan Kocasoy ile Muzaffer Bakır’ı A takım kadrosuna dahil etti.

İç transfer dosyasını 18 futbolcuyla kapatan kırmızı-lacivertliler, bu futbolculara ilave olarak Tokat Erbaaspor’dan orta saha Mümin Uyar, Göztepe altyapısından orta saha oyuncusu Berkay Akgül, Çorum FK’dan forvet Kıvanç Kaya, 1461 Trabzon’dan kaleci Mustafa Hoşoğlu, Ergene Velimeşespor’dan stoper Oğuzhan Yazıcı, 1922 Konyaspor’dan forvet Hacı Ömer Doğru, Ergene Velimeşespor’dan stoper Emrah Taysi ve Adıyamanspor FK’dan sağ kenar Emin Altunay’ı renklerine bağlayarak 26 kişilik bir kadro oluşturdu.

Kırmızı grup ekibinde transfer, kadroda alternatif oluşması için sol kenar, orta saha ve santrafor mevkileriyle devam edecek.

38 hafta sürecek uzun soluklu lig maratonunda bireysel performans düşüklüğü, ceza ve sakatlık olasılığını göz önünde bulundurarak belli başlı mevkilerde alternatif oluşturan 2. Lig ekibi, bu sayede geçen sezon ki kadroya göre kalite seviyesini artırdı. Birbirinden farklı özelliğe sahip tecrübeli ayakların bulunduğu Zonguldak Kömürspor’da, ideal kadronun yanı sıra yedek kulübesi de oyuna girdiğinde takıma ve skora katkı sağlayabilecek düzeyde futbolculardan oluşacak.

REKABET ARTTI

Bu yönüyle dikkatleri üzerinde toplayan Zonguldak Kömürspor’da daha şimdiden büyük bir rekabet söz konusu. İlk 11’de oynama isteklerini antrenmanlarda sahaya yansıtan futbolcuların sergilediği performans memnun edici noktaya ulaştı.

Formayı zorlayan futbolcuların arzusu en çok teknik direktör Şenol Demir’i sevindiriyor. Demir, takım içindeki rekabetin beraberinde başarıyı getireceğine inanıyor. Futbolcuların performans seviyelerini tek tek gözlem altında tutan kırmızı-lacivertli hoca, ideal 11’i dair kafasında belli bir şablon oluşturdu.

Elmas’ın yeni sezon kadrosu taraftarda meraklı bir bekleyiş oluştururken, takımın geçen sezona göre farklı bir profil sergilemesi umut ediliyor.

Öte yandan, 28 Ağustos’ta başlayacak lige az bir zaman kala artık tamamen Fethiyespor’la oynanacak ilk hafta maçına odaklanan kırmızı-lacivertli ekipte teknik patron Şenol Demir, katı bir müdafaa, hızlı ve baskılı oyun ile isabetli pas ve takım halinde aktif futbol anlayışına sahip.

Özellikle pas oyununda yüksek isabet ve doğru tercihi ön planda tutan Demir, gole yönelik çalışmalarda ise bitirici son vuruşlar üzerinde ısrarla duruyor. Hedef odaklı net vuruşlar isteyen Şenol hoca, bu yöndeki çalışmalarla beceri seviyesini yukarıya çıkarmaya çalışıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi