Portekiz’de düzenlenen Veteranlar Dünya Judo Şampiyonası’nda 73 kiloda şampiyon olan Metin Sönmez’in Zonguldak’a dönüşü görkemli oldu. Şampiyon sporcu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonla şehre girişte konvoy eşliğinde karşılandı.

Judoda, sporculuk kariyerinin ardından antrenör olarak görev aldığı Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde yeni sporcular yetiştiren Metin Sönmez, bir büyük başarıya daha imza attı.

Antrenörlük mesleği dışında veteran sporcu olarak geri döndüğü judoda, MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcusu olarak Portekiz’de yapılan Veteranlar Dünya Judo Şampiyonası’na katılan Sönmez, 73 kiloda mücadele etti.

Yarı finalde Moğolistan, finalde Rus rakibini yenerek hedeflediği altın madalyaya ulaşan Metin Sönmez, birincilik kürsüsünde Ay-Yıldızlı bayrağımızı büyük bir gururla dalgalandırdı. Uzun aradan sonra veteran sporcu olarak mücadele ettiği judoda Dünya çapında büyük bir başarı elde eden Sönmez, MFA Zonguldak Spor Kulübü, Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Judo Federasyonu başta olmak üzere tüm herkese büyük sevinç yaşattı.

Dünya şampiyonasının sona ermesinin ardından Zonguldak’a dönen Metin Sönmez’e, Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılama töreni düzenlendi. Gökgöl Mağarası’nda oluşturulan konvoy eşliğinde şehre giriş yapan veteran judocu, bir kez daha hayatında unutamayacağı bir gurur ve mutluluk yaşadı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi