Zonguldak Kömürspor, Diyarbakır deplasmanında Amed Sportif’e 2-0 mağlup oldu, bir maçtan daha eli boş ayrıldı. Kırmızı-Lacivertliler ligde 4, deplasmanda 12 maçtır galip gelemiyor. Haftalardır yerinde sayan takımın haliyle ligde varlığı da belli değil, yokluğu da!

AMED SPORTİF:2 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR:0

STAT: Diyarbakır

HAKEMLER: Mehmet Ali Özer, Samet Özkul, Efe Kurtuluş

AMED SPORTİF: Abdullah, Anıl, Serkan, Erman, Şahin, Oğuzhan (Dk. 89 Emrah Taysi), Mehmet Sıddık (Dk. 22 Yusuf), Cerem Talha (Dk. 60 Mansur Çalar), Bünyamin, Sinan, Halil İbrahim

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan, Muhammet, Enes, Emre Kara, İlker Cihan, Aykut Emre, Yılmaz Daler, Neşet Can (Dk. 75 Tezcan), Ahmet Hakan (Dk. 63 Oktay Pop), Atalay (Dk. 85 Batuhan), Haluk Türkeri

GOL: Dk. 43 Halil İbrahim, Dk. 90 Sinan Akaydın (Amed Sportif)

SARI KART: Dk. 9 Aykut Emre, Dk. 29 Emre Kara (Zonguldak Kömürspor), Dk. 84 Halil İbrahim (Amed Sportif)

Zonguldak Kömürspor bugün Diyarbakır’da 12’nci deplasman maçında Amed Sportif’le karşılaştı. 90 dakika, ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Geçen haftayı Sancaktepe FK maçının kar nedeniyle ertelenmesi nedeniyle maç yapmadan geçiren Zonguldak ekibi, bir haftalık boşluğun ardından Play-Off yarışı veren ve evinde son 6 maçta hiç puan kaybetmeyen Amed Sportif’in konuğu oldu.

Zonguldak Kömürspor deplasmanda Sinan Ören, Muhammet Yeşil, Enes Subaşı, Emre Kara, İlker Cihan, Aykut Emre Yakut, Yılmaz Daler, Neşet Can Bellikli, Ahmet Hakan Demirli, Atalay Yıldırım ve Haluk Türkeri’den oluşan ilk 11’iyle sahaya çıktı.

Kırmızı-Lacivertli takımın yedek kulübesinde Onur Küçük, Batuhan Yılmaz, Furkan Mehmet Doğan, Yiğit Karaman, Oktay Pop, Rıdvan Bingöl ve Tezcan Gökmen yer alırken, stoper Hakan Çevik, sağ bek Serbay Yağız, sağ kenar İhsan Furkan Deniz sakatlıkları nedeniyle, orta saha Hüseyin Yılmaz ile ön libero Berkan Akdeniz koronavirüs testleri pozitif çıktığı için bu maçta yer almadı.

Mücadelede ilk ciddi gol fırsatını ev sahibi Amed Sportif yakaladı. Halil İbrahim ceza sahasına yüksek bir top gönderdi, İlker Cihan’ın kafayla uzaklaştırmak istediği topa Sinan Akaydın gelişine sert vurdu, pozisyon autla sonuçlandı.

Zonguldak Kömürspor 16’ncı dakikada Yılmaz Daler’in düşürülmesiyle serbest vuruş kazandı. Aykut Emre’nin kale alanı içine ortaladığı topa kalabalık savunma arasında Muhammet Yeşil kafayla vurmak istedi fakat yerde kalınca boşta kalan top auta çıktı.

Her iki futbolcunun kafasında açılma meydana geldi

KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR

17’nci dakikada hava topu mücadelesinde Muhammet Yeşil ile Mehmet Sıddık İstemi çarpıştı, iki oyuncu da acılar içinde yerde kaldı. Kafasında darbeye bağlı açılma meydana gelen Mehmet Sıddık, tedavisinin ardından oyuna devam edemedi, yerini Yusuf’a bıraktı. Karşılaşma, saha içinde yapılan tedavi nedeniyle 4 dakika durdu.

27’nci dakikada Neşet Can’ın rakibe sert müdahalesi sonucu Amed Sportif sağ kenardan serbest vuruş kazandı. Cerem Talha’nın ceza sahasına ortasında Sinan ile Muhammet arasındaki anlaşmazlık tehlike oluşturdu. Kalesini terk eden Sinan yumruklarıyla uzaklaştırmak isterken, önce davranan Muhammet Yeşil’in kafayla ters vuruşunda top kornere çıktı.

Korner atışında ceza sahasına etkili bir orta geldi, savunmadan ileriye çıkan Erman Bulucu’nun kafa vuruşunda top üst direği az farkla sıyırıp dışarıya çıktı.

FAUL ATIŞI SONRASI UZAKLAŞTIRILAMAYAN

TOP GOLE SEBEP OLDU

41’inci dakikada Yusuf seri çalımlarla ceza sahasına girdi, pasını aktardı, Aykut Emre son bir hamleyle topu kornere gönderdi.

Korner vuruşunun hemen peşine dakikalar 43’ü gösterdiğinde köşe vuruşu noktasına yakın yerden faul atışı kazanan Amed Sportif’te Cerem Talha’nın ceza sahasına ortaladığı topu Emre Kara kafayla uzaklaştırmak istedi fakat top bir türlü ceza sahası içinden çıkmadı ve yaşanan karambolde sol çaprazda kendini unutturan Halil İbrahim tek vuruşla topu ağlara gönderdi. (1-0)

44’üncü dakikada bir kez daha Zonguldak Kömürspor kalesine yüklenen Amed Sportif’te Cerem Talha 30 metreden sert şut çıkardı, top kaleyi tutmadı.

İlk yarının sonuna oynanmayan süre olarak 5 dakika ilave edilirken, bu sürede de skorda değişiklik olmadı. Amed Sportif soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Zonguldak Kömürspor, ilk 45 dakikada istediği oyuna sahaya yansıtamadı. Sadece ilk 6-7 dakikalık bölümde topa sahip olan kırmızı-lacivertli takım, sonraki dakikalarda rakibin üstünlüğü sağlamasıyla birlikte oyundan düştü. Orta alanın düşük performans sergilemesi ve topu yönlendirememesi haliyle hücum bölgesinde Haluk’un da etkisiz kalmasına neden oldu. Genelde Zonguldak Kömürspor’un birinci bölgesinde yoğunlaşan oyun, savunma oyuncuları ve kaleci Sinan’a büyük iş düşmesine neden oldu.

Ev sahibi Amed Sportif, ilk 10 dakikadan sonra devre sonuna kadar üstün götürdüğü maçta önemli pozisyonlar buldu. Zaman zaman uzun toplarla savunmanın arkasına gönderilen toplar, zaman zaman da pas trafiğiyle tehlike oluşturan rakip, duran toplarda da etkili oldu. Zaten 43’üncü dakikada atılan gol de kullanılan duran top organizasyonun ardından geldi.

Taraflı tarafsız tüm herkesin alkışını aldı

HALUK’TAN FAİR-PLAY DAVRANIŞI

58’inci dakikada gelişen Zonguldak Kömürspor atağında Erman Bulucu ile Haluk Türkeri arasında yaşanan ikili mücadele sırasında Haluk Türkeri yerde kalırken top dışarıya çıktı. Pozisyonun devamında yardımcı hakem korneri işaret etti, orta hakem yardımcısına uyup köşe vuruşunu gösterdi. Rakip savunma oyuncusu Erman, bu karara uzun süre itiraz ederken karar değişmedi. Fakat Haluk’un “Top benden çıktı” demesine üzerine hakem kararını aut olarak değiştirdi. Haluk’un bu davranışı tüm herkesin alkışını aldı.

Bir türlü istediği oyunu kuramayan ve haliyle pozisyon da üretemeyen Zonguldak Kömürspor ilk oyuncu değişikliğini 63’üncü dakikada Ahmet Hakan-Oktay Pop şeklinde yaptı. Bu değişikliği az sonra Neşet Can-Tezcan hamlesi izledi. Hücuma yönelik bu iki değişikliğe rağmen Zonguldak Kömürspor’da değişen bir şey olmadı.

67’nci dakikada Amed Sportif sağ kanattan tehlikeli geldi. Mansur-Sinan paslaşması sonucu topla buluşan Halil İbrahim ceza sahasına yerden ortaladı, İlker Cihan iyi kademe yaparak rakipten önce topa müdahale ederek tehlikeyi önledi.

Dakikalar 90’ı gösterdiğinde orta alanda kaptırılan topla kontra atak yakalayan Amed Sportif’te Yusuf, sol kanattan ceza sahasına koşu gösteren Sinan’a yerden pasını gönderdi, topu önüne alan Amed Sportif’in gol ayağı sol ayağıyla sert şut çıkardı, topu köşeden ağlara gönderdi. (2-0).

Karşılaşma bu şekilde sona erdi.

Üst üstte 4’üncü lig maçından da galibiyet çıkaramayan Zonguldak Kömürspor kötü gidişatını sürdürdü. 22 puanda kalan takım, rakiplerinin de kaybetmesiyle bir maçı eksik 12’nci sıradaki yerinde kaldı. Kırmızı-Lacivertli takım, 26’ncı haftada 4 Mart Perşembe günü sahasında Kahramanmaraşspor’la karşı karşıya gelecek.

TOPLU SONUÇLAR

Ergene Velimeşespor-Manisa FK: 0-2

Amed Sportif-Zonguldak Kömürspor: 0-2

Niğde Anadolu FK-Çorum FK: 0-0

İnegölspor-Kocaelispor:2-2

Hekimoğlu Trabzon-Şanlıurfaspor: 6-2

Erzincanspor-Uşakspor:2-0

Kahramanmaraşspor-Hacettepespor:1-2

Sancaktepe FK-Gümüşhanespor:0-1

Ankara Demirspor-Sarıyer:1-0

Afyonspor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI (4 Mart Perşembe)

Manisa FK-Ankara Demirspor

Zonguldak Kömürspor-Kahramanmaraşspor

Afyonspor-İnegölspor

Sarıyer-Sancaktepe FK

Hacettepespor-Erzincanspor

Uşakspor-Hekimoğlu Trabzon

Gümüşhane-Amed Sportif

Kocaelispor-Niğde Anadolu FK

Çorum FK-Ergene Velimeşe

Şanlıurfaspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi