Zonguldak ve Kilimli futbol camiası, 66 yaşında hayatını kaybeden Meftun Uzun’u son yolculuğuna uğurladı. Emektar futbol adamı dualar eşliğinde toprağa verilirken, sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

ZONGULDAK ve Kilimli futbol camiası, dün hayatını kaybeden emektar futbol adamı Meftun Uzun’a ağlıyor. Geçen hafta yaşadığı ani rahatsızlık üzerine hastaneye kaldırılan Uzun, dün geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Uzun’un ani ölümü, futbol camiasında büyük bir yas oluşturdu. Ölüm haberi üzerine sevenleri büyük şok yaşarken, hem futbol, hem de antrenör camiasından taziye mesajları ardı sıra geldi.

66 yaşında hayata veda eden Meftun Uzun bugün son yolculuğuna uğurlandı. Merhum için Kilimli Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, Zonguldak ve Kilimli futbol camiasından çok sayıda kişi katılırken, gözyaşları adeta sel oldu aktı.

Tören sonrası Uzun, Soğuksu Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Meftun Uzun, Kilimli Belediyespor başta olmak üzere Zonguldak ve il dışında önemli kulüplerde futbol oynadı. Uzun futbol kariyerinin ardından Uzun, antrenörlük mesleğine geçiş yaparak Kilimli Belediyespor, Zonguldakspor, Gelikspor, Terakkispor, Asmaspor ve Zonguldak Kömürspor’da A takım ve altyapı düzeyinde görevlerde bulundu. Sayısız futbolcunun yetişmesinde önemli rol oynayan emektar isim, en son 2016 yılında 2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor’un altyapısında U15 takım antrenörlüğü yaptı.

Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şubesi, Meftun Uzun’un ölümü nedeniyle baş sağlığı mesajı yayınladı. Dernek yönetiminin yanı sıra Kilimli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor'un yanı sıra Uzun’un eski kulüpleri, meslektaşları ve futbolcular mesajlarıyla acılarını dile getirdi.

ŞAFAK Gazetesi Ailesi olarak merhum Meftun Uzun’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi