Birinci Amatör Küme temsilcisi Tersanespor, Ayhan Hotan yönetiminde zirveye uçtu. Merkez B grubu ekibi, 5’inci hafta mücadelesinde karşılaştığı Güvenlikgücüspor’u 8-0 farklı mağlup ederek, haftaya lider giren Karamanspor’dan zirve koltuğunu devraldı.

Bu sezon yeniden yapılanma içine giren Tersanespor, genç ve tecrübeli futbolculardan oluşturduğu kadroyla ön plana çıktı. 7 takımın yer aldığı Merkez B grubunda şampiyonluk hedefleyen Mavi-Beyazlı takım, sabırlı ve emin adımlarla yürüdüğü hedef yolunda liderliğe yükseldi.

Sezona 3-1’lik Beycuma Cezaevispor galibiyetiyle başlayan Tersanespor, ikinci hafta kendisi gibi şampiyonluk yarışı veren Elvanpazarcıkspor’la 1-1 berabere kalıp hafif tökezlese de 3, 4 ve 5’inci haftalarda ardı sıra galibiyetler alarak seri yakaladı.

3 maçlık seri döneminde Tersanespor, Maden İşçileri Topbaşıspor’u 4-3, Zonguldak Gençlikspor’u 2-1, Güvenlikgücüspor’u 8-0 mağlup ederek genel tablodaki puanını 13’e çıkardı. Özellikle dün alınan Güvenlikgücüspor galibiyetiyle birlikte Karamanspor’un BAY geçmesi ve Elvanpazarcıkspor’un berabere kalması Tersanespor’u liderliğe taşıdı.

Liderliğin yanı sıra 4 galibiyet, 1 beraberlikle “yenilmezlik” unvanının da sahibi olan Ayhan Hotan ve öğrencileri, bundan sonraki süreçte hem seriyi sürdürme, hem de liderlikteki yerini korumak için mücadele edecek. Başarılı bir lig süreci geçiren ve hedeflediği liderliği 5’inci hafta itibariyle ulaşan Hotan’ın zaten liderlikten düşmeye hiç niyeti yok.

Liderlikten düşürdüğü Karamanspor’la 3 puan mücadelesi verecek

ZİRVE DÜELLOSU

İlk yarının bitmesine bir hafta kala liderliğin sahibi olan Tersanespor’u hafta sonu önemli bir maç bekliyor. Martı ekibi, kendisini 1 puan geriden takip eden Karamanspor’la 3 puan mücadelesi verecek. Bu maç Tersanespor kadar Karamanspor için de büyük önem taşıyacak. Dolayısıyla devrenin son hafta maçı, zirvede liderlik çekişmesine sahne olacak.

Tersanespor bu maçı kazanırsa rakibiyle aradaki puan farkını 4’e çıkaracak, yenilgi halinde ise liderlikten düşüp rakibinin 2 puan gerisinde kalacak.

MERKEZ B GRUBU

Beycuma Cezaevispor-Zonguldak Gençlikspor: 1-2

Elvanpazarcıkspor-Maden İşçileri Topbaşıspor: 0-0

Tersanespor-Güvenlikgücüspor: 8-0

HAFTANIN MAÇLARI

Zonguldak Gençlikspor-Elvanpazarcıkspor

Güvenlikgücüspor-Beycuma Cezaevispor

Karamanspor-Tersanespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi