2. Ligde, ‘İşçi Milli takımı’ diye lanse edilen Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün TTK Kozlu Müessesesi’nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisinin adını yaşatmak için bastırdığı ‘madenci forması’nın satışı sürüyor.

Üzerinde 263 maden şehidinin tek tek adı yazılı olan ve 100 TL değerindeki formalardan şuana kadar 3 bine yakın satış gerçekleşti. Kulübün kısa sürede hedeflediği rakam 6 bin 700. Sezon sonuna kadar ise 10 bin rakamına ulaşılması bekleniyor.

Bu doğrultuda satışlara devam eden kulüp, toplu satış programı dahilinde il bazında belediye başkanları, siyasi il başkanları, işadamları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve sendika nezdinde başladığı ziyaretlerini sürdürüyor. Hakan Hürfikir ile Şükrü Öztürk’ten oluşan proje ekibi, bugün Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’u ziyaret etti. Altun’a arkasında isminin yazılı olduğu madenci forması hediye edilirken, forma projesinin amacı anlatıldı.

Bunun üzerine Başkan Altun, projeye 10 bin TL tutarındaki 100 adet formayla destek sağlayacağını belirtti. Altun’un bu duyarlı davranışı, kırmızı-lacivertli yönetimi memnun etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi