2. Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün, 3 Mart 1992’de Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden şehidinin adını yaşatmak ve kulübe gelir sağlamak amacıyla hayata geçirdiği madenci forması projesi sürüyor.

Kulüp yönetimi, proje kapsamında destek turlarını sürdürüyor. Kısa bir süre önce Vali Mustafa Tutulmaz ile Belediye Başkanı Selim Alan’ı ziyaret eden yönetim rotasını siyasi il başkanları ve milletvekillerine çevirdi.

Kırmızı-Lacivertli yönetimi, bu kapsamda bugün AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’u ziyaret etti. AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ile Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, arkasında isminin yazdığı 67 numaralı madenci formasını Zeki Tosun’a takdim etti.

Tosun, manevi değeri paha biçilmez olan formayla objektiflere poz verirken, kulübe destek konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Zonguldakspor’u şimdiki adıyla Zonguldak Kömürspor'u eskiden olduğu gibi yeniden Süper Ligde görmek istediğini belirten Başkan Tosun, “Zonguldakspor’un şehrin gelişmesi noktasında rolü büyük. Yönetici arkadaşlarımız bu doğrultuda ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. İyi ki varlar. Ben Zonguldakspor’u çocukluğumda Süper Ligde izleme fırsatı bulmuştum. Takımımızı yeniden buralarda görmek istiyoruz. Bu doğrultuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, yapmak zorundayız da. İnşallah en kısa zamanda layık olduğu yere gelecektir” dedi.

Zonguldak Kömürspor yönetimi, destek turuna Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve sonrasında milletvekilleriyle devam edecek.

Öte yandan, 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 1992 grizu faciasının yıl dönümü olan 3 Mart’ta, Kozlu Müessesesi’nde yapılacak olan anma törenine takım halinde katılacak, 4 Mart Perşembe günü de Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak Kahramanmaraşspor maçında madenci formalarıyla mücadele edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi