Zonguldakspor’un unutulmaz futbolcuları arasında yer alan Orhan Öztürk nam-ı diğer Küçük Orhan, 48 yıl sonra geldiği Zonguldak’ta, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nı gezerek anılarını tazeledi. Öztürk, yıllar önce formasını giydiği Zonguldakspor’dan bahsederken duygu dolu anlar yaşadı.

1973-1974 sezonunda 2. Ligden 1. Lige şimdiki adıyla Süper Lige yükselen Zonguldakspor’un değişilmez futbolcularından biri olan Orhan Öztürk, İstanbul Zonguldaksporlular Derneği Başkanı Koray Atalı’nın "İşçi Milli Takımı Zonguldakspor-Biz de varız-Bir şampiyonluk öyküsü" adlı kitabı için düzenlediği imza törenine katılmak üzere Zonguldak’a geldi. Özel davet üzerine 48 yıl sonra geldiği Zonguldak’ta eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren kırmızı-lacivertli eski futbolcu, sayısız maça çıktığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nı görmeden gitmedi.

Beraberinde Koray Atalı ve Zonguldaksporlu eski futbolcu Gediz Göl’le Karaelmas Kemal Köksal Stadı tribünlerini ve zemini gezen Öztürk, 48 yıl önceki haliyle kıyasladığı stadın değişim gösterdiğini fakat mevcut haliyle yeterli olmadığını söyledi.

Gezi sırasında kendisini takip eden spor medyasına konuşan Orhan Öztürk, “Zonguldakspor’un bendeki yeri ayrı. 1973-1974 sezonunda 2. Ligde şampiyon olan kadroda yer almıştım. Sonrasında Rize ve Kocaeli transferlerim olmuştu. 48 yıl sonra Zonguldak’a geldim. O yıllardaki haliyle kıyaslarsak, burası çok değişmiş. Biz böyle zeminleri görmedik. O dönem böyle sahaları ancak televizyonlardan görüyorduk. Stat da, şehir de çok değişmiş. Burada çok güzel anılarımız oldu. Gediz abinin golleri çok tabiiki. Ben de Adana Demirspor maçında inanılmaz bir gol atmıştım. Şimdi burayı görünce ilk o gol aklıma geldi.” dedi.

“Zonguldakspor’un mevcut durumunu nasıl görüyorsunuz?” sorusu üzerine Küçük Orhan, “Aradan yıllar geçse de Zonguldakspor’u takibi bırakmadım. Şuan ki durumundan hiç memnun değilim. Eski şaşalı günlerine tekrar geri dönmesi tek dileğimiz. Bunun için ekonomik yönden güçlü bir yönetim oluşturulup iyi transferler yapılması gerekiyor. Zonguldakspor’u eski gibi Süper Ligde görmek istiyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

Orhan Öztürk’ün sözleri üzerine söz alan Gediz Göl, “Zonguldakspor’un bizdeki yeri bambaşka. Zonguldakspor konusu öyle ayak üstü konuşulacak bir konu değil. Burada güzel anılarım var. Şampiyonluktaki kadroda vardım. 3. Ligde şampiyon olduğumuz dönemde de takımın hocasıydım. Şimdiki imkanlar çok iyi. Bizim zamanımızda bu zemin kömür ve cüruf doluydu. Hala izlerini taşırım. O dönemlerden bugünlere gelindi. Takip ettiğim kadarıyla takım yukarıya çıkmak için çabalıyor. Ama belli ki bir arıza var, bu henüz başarılmış değil. Yaşım 75, inşallah Zonguldakspor’u üst liglerde görürüz” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi