Bölgesel Amatör Ligin yeni takımı Kilimli Belediyespor’da kongre için geri sayım. Sarı-Siyahlı kulüp, 18 Mart Perşembe günü olağan genel kurul yapacak. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamaması halinde genel kurul bir hafta sonra 25 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Mevcut Başkan Bahadır, şampiyonluğa rağmen istifa etmişti

GERİ DÖNECEK Mİ?

Sarı-Siyahlı takımda iki sezondur başkanlık koltuğunda oturan işadamı Musa Bahadır, 4 yıldır Bölgesel Amatör Lige çıkma mücadelesi veren ilçe takımını Süper Amatör Ligde hedefe taşıyarak önemli bir başarıya imza attı.

Kulüp tarihinde şampiyon başkanlar arasına giren Bahadır, bu büyük başarıya rağmen kısa bir süre önce ekonomik yönden destek göremediği gerekçesiyle kamuoyuna istifa kararını duyurdu. Kararından bugüne istifanın arkasında duran Musa Bahadır’ı, Kilimli Belediyespor camiasının önde gelen isimleri kararından vazgeçirmek için ikna çabası içinde.

BAHADIR OLMAZSA KİM OLACAK?

Musa Bahadır’ın istifasından geri dönüp dönmeyeceği camianın vereceği desteğe bağlı. Özellikle Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, bu konuda belirleyici rol oynayacak. Altun’un ilçe takımına maddi-manevi sağlayacağı destek Bahadır’ın geri dönme ihtimalini güçlendirecek. İki başkanın birkaç gün içinde bir araya gelip konuyu netliğe kavuşturması bekleniyor.

Sarı-Siyahlı ekibin önünde pek fazla süre yok

ZAMAN DARALIYOR

Öte yandan, pandemi nedeniyle uzun bir süre rötar yapan Bölgesel Amatör Lig’de 2020-2021 futbol sezonu 17 Nisan’da başlayacak. Kilimli Belediyespor’un önünde bu tarihe kadar 46 günlük bir süre var. Şuan büyük bir boşluğun yaşandığı kulüpte, teknik ekip ve kadronun oluşturulması için kongre beklenirse çok geç kalınmış olacak.

Dolayısıyla bu hafta içinde başkanlık konusunu çözüme kavuşturmak isteyen Kilimli Belediyespor Kulübü, ardından ilk olarak teknik ekibi belirleyecek, daha sonra oluşturulacak transfer komitesiyle birlikte transfere başlayıp kadroyu şekillendirecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi