Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu, kısa bir süre önce yaşanan sel felaketi nedeniyle afet bölgesi ilan edilen Kastamonu'yu, 2. Lig Beyaz Grup'ta temsil eden Kastamonuspor Kulübü'nün, bu sezona mahsus olmak üzere tüm haklarının dondurulmasına yönelik talebini kabul etti.

Bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında talebi değerlendiren TFF, Kastamonu ilinde yaşanan sel felaketinin olumsuz etkileri, can kayıpları ve halkın yaşadığı travma sebebiyle Kastamonu temsilcisinin 2021-2022 sezonundaki tüm haklarının dondurulmasına, Ziraat Türkiye Kupası'nda yer almamasına ve 2022-2023 sezonunda TFF 2. Lig'de sportif faaliyetlerine devam etmesine karar verdi.

3 TAKIM KÜME DÜŞECEK

Bukarar üzerine Beyaz grupta fikstür gereği GMG Kastamonuspor ile oynayacak olan takımlar BAY geçecek. Normalde 4 takımın küme düşeceği grupta, yeni düzenlemeye göre 3 takım bir alt lige düşecek.
Hakları saklı kalacağı için Kastamonuspor, 2022-2023 futbol sezonunda yoluna yine 2. Ligde devam edecek.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR 13 VE 14. HAFTA BAY GEÇECEK

Kastamonuspor'un lige katılmayacak olması üzerine Zonguldak Kömürspor 13 ila 14'üncü haftayı maç yapmadan BAY geçirecek. 
Normal lig takvimine göre Kastamonuspor'la 13'üncü haftada karşılaşacak Zonguldak Kömürspor, 14 Kasım Pazar gününe denk gelen haftayı BAY geçirecek. 
Elmas, peşine 21 Kasım Pazar günü 14'üncü haftayı fikstür doğrultusunda BAY geçecek. Bilindiği üzere grupta 19 takım olduğu için her hafta bir takım BAY geçecekti. 
Oluşan yeni takvim üzerine Zonguldak Kömürspor, 10 Kasım ile 27 Kasım tarihleri arasındaki 13 ve 14'üncü haftada 17 gün boyunca maç sessizliği yaşayacak.
Uzun lig arasının ardından kırmızı-lacivertli takım 27 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Bucaspor 1928'in konuğu olacak.

 HABER / Hüseyin EKİNCİ 

Editör: Haber Merkezi