2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadı 2022-2023 sezonuna hazırlanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in Zonguldak ve Ankara bazında bizzat yürüttüğü çalışmalar neticesinde açık tribünde çökme riski taşıyan bölümler istinat duvarıyla güçlendirilirken, basamaklı beton tribün önümüzdeki günlerde yapılacak ihalenin ardından komple koltuklandırılacak.

1940 yılında 13 bin 795 kişi kapasiteyle inşaa edilen ve aralıksız 82 yıldır futbola hizmet veren Karaelmas Kemal Köksal Stadı, 2022-2023 sezonunda futbolseverlere yine 2. Lig heyecanı yaşatacak. Geçen sezon sadece 2 bin 700 kişi kapasiteli kapalı tribünüyle açık olan stat, devam eden iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 27 Ağustos’ta başlayacak yeni futbol sezonunda tam kapasiteyle hizmet verecek.

Bu doğrultuda, açık tribün çevresinde yaklaşık bir ay önce başlayan istinat duvarı yapım işi tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar çerçevesinde geçen yıl tribünün üst bölümünde meydana gelen kaymalar neticesinde oluşan risk ortadan kaldırıldı. Ayrıca işi sağlama almak için açık tribünü boydan boya çevreleyen duvarlarda fizibilite çalışması yapılırken, riskli bölgelere ek olarak istinat duvarı çekilmesi kararlaştırıldı.

Açık tribünde bu çalışmalar devam ederken, beton basamakta tribünleri koltuklandırmaya yönelik çalışmalar için düğmeye basıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in bizzat yürütüğü çalışmalar kapsamında açık tribün tamamen koltuklandırılacak. Bilindiği üzere profesyonel futbol müsabakalarında koltuksuz bölümlere taraftar alınması yasak.

Zonguldak Kömürspor’un yeni sezonda bu yasakla karşı karşıya kalmaması, seyirci potansiyeli ve kapasite sayısının aşağıya düşmemesi adına hazırlanan koltuk projesi, Yüksel tarafından Gençlik Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Kabul gören projenin ihalesi yakın zamanda yapılıp koltuk montajına hiç vakit kaybetmeden başlanacak.

Koltuklandırma ve güçlendirmeye yönelik yapılan istinat duvarı çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte Karaelmas Kemal Köksal Stadı yeni sezonda kapılarını futbolseverlere tam kapasiteyle açacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi