Zonguldak Kömürspor’un 24 Mart Çarşamba günü sahasında Uşakspor AŞ ile oynayacağı karşılaşmayı, Ankara bölgesinden klasman hakemi Alper Akarsu yönetecek. Genç hakem, meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un maçında ilk kez düdük çalacak.

2. Lig Beyaz grupta 30’uncu hafta karşılaşmaları 24 Mart Çarşamba günü oynanacak. Tamamı 14.00’te başlayacak müsabakalara, Bursa İnegöl, Çorum, Gümüşhane, Afyon, Manisa, İstanbul Sarıyer, Kocaeli, Niğde ve Zonguldak ev sahipliği yapacak.

Çarşamba mesaisinde İnegölspor-Ankara Demirspor, Çorum FK-Kahramanmaraşspor, Gümüşhanespor-Şanlıurfaspor, Afyonspor-Sancaktepe FK, Manisa FK-Erzincanspor, Sarıyer-Hekimoğlu Trabzon, Kocaelispor-Amed Sportif, Niğde Anadolu FK-Ergene Velimeşespor, Zonguldak Kömürspor-Uşakspor AŞ karşı karşıya gelecek. Düşme hattındaki Hacettepespor, hafta arasını maç yapmadan BAY geçecek.

Merkez Hakem Kurulu, söz konusu maçlara İzmir’den Reşat Onur Coşkunses, Aksaray’dan Volkan Onur, Rize’den Ali Metoğlu, Balıkesir’den Adnan Deniz Kayatepe, Edirne’den Gökhan Alkayalar, Kayseri’den Selçuk Şahin, Hatay’dan Mehmet Semih Güçlü, Konya’dan Mustafa Aydın, Ankara’dan Alper Akarsu’yu atadı.

Zonguldak’taki maçta Ankara triosu görev yapacak

AKARSU, ZONGULDAK’IN MAÇINDA İLK KEZ

Zonguldak Kömürspor’un Uşakspor AŞ ile karşı karşıya geleceği 90 dakika mücadelesini Ankara bölgesinden klasman hakemi Alper Akarsu yönetecek. Akarsu’nun yardımcıları da aynı bölgeden. Devrek’te kenar çizgiden Mehmet Dura ile Buğra Can Semercioğlu sorumlu olacak. Karşılaşmada 4’üncü hakem görevi Ankara bölgesinden Burak Demirkıran’ın.

Ankaralı genç hakem, bu maçla birlikte meslek kariyerinde ilk kez Zonguldak Kömürspor’un maçında düdük çalacak.

Akarsu, il hakemi olduğu 2015 ve 2016 yıllarında Zonguldak Kömürspor’un Bölgesel Gelişim Akademi Ligi’nde Gençlerbirliği, MKE Ankaragücü ve Ankaraspor’la oynadığı U17, U19, U16 maçlarında düdük çalmıştı. Aradan geçen zamanda klasmana kadar yükselen Başkentli hakem, kırmızı-lacivertlilerin maçında bu kez profesyonel anlamda boy gösterecek.

Alper Akarsu, 2. Ligde en son 24 Şubat’ta Pazarspor-Sakaryaspor maçını yönetmişti. Bu maçın ardından 11 Mart’ta 3. Ligde Tokatspor-Nazilli Belediyespor maçında düdük çalan Başkent bölgesi hakemi, Zonguldak Kömürspor-Uşakspor maçıyla bu sezon 2. Ligde 7’nci kez orta olarak maç yönetecek. Akarsu’nun 3. Lig, 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda orta ve dördüncü hakem görevleri var.

Öte yandan, genç hakemin Zonguldak görevi öncesi Zonguldak Kömürspor 26 puanla 12’nci sırada yer alıyor. İki maçtır galip gelemeyen kırmızı-lacivertliler, sahasında mutlak kazanmak istiyor. Konuk Uşakspor ise, teknik direktör değişikliği sonrası Serkan Afacan yönetiminde çıktığı ilk maçını kazandı. 3 maç aradan sonra galibiyet sevinci yaşayan Uşakspor, 44 puanla Play-Off play-off hesabı yapıyor. Bu maç aynı zamanda geçen sezon Zonguldak Kömürspor'da birlikte görev yapan iki ekip arkadaşı Barış Şeref ile Serkan Afacan'ı karşı karşıya getirecek. 

24 Mart Çarşamba programı ve hakemler şöyle:

Saat 14.00 Niğde 5 Şubat Stadı: Niğde Anadolu FK-Ergene Velimeşespor (Reşat Onur Coşkunses-İzmir)

Saat 14.00 İnegöl İlçe Stadı: İnegölspor-Ankara Demirspor (Volkan Onur-Aksaray)

Saat 14.00 Afyon Zafer Stadı: Afyonspor-Sancaktepe FK (Muhammet Ali Metoğlu-Rize)

Saat 14.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-Amed Sportif (Adnan Deniz Kayaktepe-Balıkesir)

Saat 14.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-Kahramanmaraşspor (Gökhan Alkayalar-Edirne)

Saat 14.00 Mümin Özkasap Tesisleri: Manisa FK-Erzincanspor (Necati Selçuk Şahin-Kayseri)

Saat 14.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Hekimoğlu Trabzon (Mehmet Semih Güçlü-Hatay)

Saat 14.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Şanlıurfaspor (Mustafa Aydın-Konya)

Saat 14.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Uşakspor AŞ (Alper Akarsu-Ankara)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi