Bölgesel Amatör Lig takımlarından Bartınspor, 17’nci hafta maçında Haymana Belediyespor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek bitime bir hafta kala 3. Lige çıkacak takımın belli olacağı Play-Off’u garantiledi.

5’inci bölge, 2’nci grupta mücadele eden Bartınspor, hedeflediği 3. Lig yolunda koşar adım ilerliyor. Zonguldaklı işadamı Serkan Yurtaçan’ın kulüp başkanlığını yaptığı, yine Zonguldaklı teknik direktör Gökhan Baladin’in çalıştırdığı, Zonguldaksporlu eski futbolcular Serkan Küçük ve kaleci Ahmet Arat'ın forma giydiği Bartınspor, 12 yıldır mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde en başarılı sezonunu yaşıyor.

10 takımlı grupta 17 haftayı geride bırakan Bartınspor, 13 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgiyle 41 puan topladı. Son olarak Ankara deplasmanında Haymana Belediyespor’u 2-0 mağlup eden komşu temsilcisi, bu galibiyetle 5’inci bölgede Play-Off’a yükselen ilk takım oldu. Lider, 10 Nisan Pazar günü sahasında Kastamonu Taşköprüspor’la oynayacağı son hafta maçında hem şampiyonluğun, hem de Play-Off’un provasını yapacak.

RAKİPLERİNİ BEKLİYOR

Bu sezon 9 bölgeye ayrılarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde her bölge kendi şampiyonunu 3. Lige çıkaracak. Bu doğrultuda kendi içinde 3 ayrı gruptan oluşan bölgelerde tek devreli lig usulünün uygulanacağı Play-Off belirleyici olacak. Bartınspor’un yer aldığı 5’inci bölgede, 1 ve 3’üncü grup liderleri henüz belli olmadı.

1’inci grupta Merzifonspor 48 puanla lider, Amasyaspor 1968 FK 47 puanla ikinci sırada yer alıyor. 1’er puan farkla sıralanan takımlardan Merzifonspor son hafta sahasında Atakum Belediyespor’la, Amasyaspor 1968 FK ise deplasmanda Karasamsunspor’la karşılaşacak. İki takım grup aşamasını puan puana bitirecek olursa, ikili averajda ilk maçı 1-0 kazanan, ikinci maçta 3-3 berabere kalan Merzifonspor lider olarak Play-Off’a yükselecek.

3’üncü grupta ise müthiş bir yarış yaşanıyor. Ankara TKİ’nin 32 puanla lider durumda olduğu grupta, Yozgatspor 1959 FK ile Keçiören Bağlumspor 30’ar puanla iki ve üçüncü sırayı paylaşıyor. Bu üç takım arasındaki liderlik düğümünü son hafta maçları çözecek. 10 Nisan’daki kapanış maçlarında Osmancıkspor-Ankara TKİ, Keçiören Bağlumspor-Yeşil Karamanspor ve Mucur Yabanlıspor-Yozgatspor 1959 FK karşı karşıya gelecek. Bu maçlar sonunda 1 ve 3’üncü grup liderleri netleşip 3 takımlı Play-Off şekil alacak.

1.GRUP

1-Merzifonspor: 48

2-Amasyaspor 1968 FK: 47

SON HAFTA MAÇLARI

Merzifonspor-Atakum Belediyespor

Karasamsunspor-Amasyaspor 1968 FK

3.GRUP

1-Ankara TKİ: 32

2-Yozgatspor 1959 FK: 30

3- Keçiören Bağlumspor: 30

SON HAFTA MAÇLARI

Osmancıkspor-Ankara TKİ

Keçiören Bağlumspor-Yeşil Karamanspor

Mucur Yabanlıspor-Yozgatspor 1959 FK

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi