Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grupta son 4 haftaya girildi. 3 Nisan’da sona erecek grup aşamasında 15’inci hafta 13 Mart, 16’nci hafta 20 Mart, 17’nci hafta 27 Mart, 18’inci hafta 3 Nisan’da sona erecek. Maçlar sonunda grubun ilk sırasında yer alan takım, 3. Lige yükselecek takımın belli olacağı Play-Off grubuna yükselecek.

Zonguldak temsilcileri Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor’un yer aldığı grupta mevcut tabloda lider Silivrispor’la puan puana olan Ereğli Belediyespor Play-Off’un en büyük adayı arasında yer alıyor. 22 puanla 4’üncü sırayı paylaşan Devrek Belediyespor’un Play-Off şans oranı, son 3 maçta kaybedilen 7 puan üzerine çok azaldı. Dolayısıyla grupta şuan gözler sadece Ereğli Belediyespor’un üzerine yoğunlaşmış durumda.

14’üncü haftayı İstanbul temsilcisi Silivrispor’la puan puana geride bırakan Ereğli Belediyespor, kalan 4 haftanın 2’sini deplasman, 1’ini iç sahada tamamlayacak. Eflatun-Beyazlı takım, son haftayı maç yapmadan BAY geçirecek. Haliyle Ereğli ekibi, kalan 3 maçı kayıp vermeden geçmek zorunda.

Ereğli Belediyespor, 15’inci hafta maçında 13 Mart Pazar günü Düzce deplasmanında düşme potasında yer alan Beyköy Belediyespor’la karşılaşacak. Bu maçın ardından 16’ncı haftada saha ve seyircisi önünde Silivrispor’u konuk edecek Ereğli Belediyespor için bu maç kader maçı olacak. Bu sezon iç sahada oynadığı 7 maçı da kazanarak müthiş bir istikrar yakalayan Ereğli, 20 Mart Pazar günü oynayacağı zirve maçıyla birlikte 8’inci iç saha mücadelesine çıkacak. Sezonun son iç saha maçının ardından 27 Mart Pazar günü İstanbul deplasmanında Maltepespor’la oynanacak 17’nci hafta maçıyla normal sezon tamamlanacak.

Bu üç maçın kazanılması halinde Ereğli Belediyespor, grubu 38 puanla tamamlayacak. Bu sırada Silivrispor’un oynayacağı diğer 3 maçta alacağı skorlar da Eflatun-Beyazlı takımı yakından ilgilendirecek. İstanbul temsilcisi, 15, 17 ve 18’inci haftalarda Maltepespor (E), Çilimli Belediyespor (E) ve Kilimli Belediyespor’la (D) karşılaşacak. Silivri ekibinin bu maçlarda kaybedeceği puan ya da puanlar Ereğli Belediyespor’u hedeflediği Play-Off’a taşıyacak.

Zirvede son 4 haftanın maçları şöyle:

SİLİVRİSPOR (29)

15.HAFTA: 13 Mart Pazar: Silivrispor-Maltepespor

16.HAFTA: 20 Mart Pazar: Ereğli Belediyespor-Silivrispor

17.HAFTA: 27 Mart Pazar: Silivrispor-Çilimli Belediyespor

18. HAFTA: 3 Nisan Pazar: Kilimli Belediyespor-Silivrispor

EREĞLİ BELEDİYESPOR (29)

15.HAFTA: 13 Mart Pazar: Beyköy Belediyespor-Ereğli Belediyespor

16.HAFTA: 20 Mart Pazar: Ereğli Belediyespor-Silivrispor

17.HAFTA: 27 Mart Pazar: Maltepespor-Ereğli Belediyespor

18. HAFTA: 3 Nisan Pazar: Ereğli Belediyespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi