*** Zonguldaklı hakemler, 2019-2020 futbol sezonuna hem fizik, hem de kural bilgisi yönünden eksiksiz giriyor. İl Hakem Kurulu, yeni sezon öncesi Merkez Hakem Kurulu’nun hazırladığı eğitim programı dahilinde hakem ve gözlemcilere görsel videolar eşliğinde kural bilgisi eğitimi verdi.

MERKEZ Hakem Kurulu’ndan Zonguldaklı hakem ve gözlemcilere eğitim semineri. Seminer, Kurul tarafından görevlendirilen İl Hakem Kurulu Başkanı aynı zamanda hakem eğitimcisi Evren Atış tarafından verildi.

2019-2020 futbol sezonu öncesi yoğun tempo içinde olan hakemler, görev alacakları amatör ve profesyonel futbol müsabakalarında herhangi bir problemle karşılaşmamak için hem fizik, hem de kural bilgisi yönünden sıkı bir eğitim sürecinden geçiyor. İl Hakem Kurulu tarafından hemen her gün Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda uygulanan idman programlarıyla fizik-kondisyon açığını kapatan hakemler, diğer taraftan düzenlenen eğitim seminerleriyle değişen oyun kuralları ve talimatlarla ilgili bilgi güncellemesi yapıyor.

Yeni sezon eğitim süreci kapsamında tüm illerde olduğu gibi Zonguldak’ta da hakem ve gözlemciler için seminer düzenlendi. Merkez Hakem Kurulu talimatlarına göre tüm hakem ve gözlemcilerin katılmak zorunda olduğu seminer, dün Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait konferans salonunda gerçekleşti. 3 saati bulan eğitim seminerine, MHK’nin görevlendirdiği İl Hakem Kurulu Başkanı aynı zamanda hakem eğitimcisi Evren Atış başkanlık yaptı.

1974 yılında FIFA Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk Türk hakem olan ve kupa tarihinin ilk kırmızı kartını gösteren merhum Doğan Babacan’ı anma töreniyle başlayan seminerde Atış, daha sonra UEFA Hakem Geliştirme Programı ve Eğitim, Planlama Alt Komisyonu’nun (EPAK) hazırladığı hakem ve gözlemci rehberi kapsamındaki konuları maç görüntüleri eşliğinde anlattı. Zaman zaman soru cevap şeklinde devam eden seminer sonunda hakem ve gözlemciler, beyin güncellemesi yaparak kafalarda soru işaretleri oluşturan kurallar hakkındaki bilgileri netleştirdi.

Eğitim seminerine, 3’üncü Bölge Bölgesel Hakem Kurul Üyesi Erol Pesen ile TFFHGD Başkanı Ümit Kaya da katıldı.  

İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, seminer sonunda hakem ve gözlemcilere yeni sezonda başarılar dileyerek, 2019-2020 futbol sezonunun Zonguldak ve Türk futbolu için hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi