Üsteki takımlardan zaten puan alamıyoruz bari alttakileri yenelim diyoruz, maalesef o da yok! Çok kötü bir lig süreci geçiren Zonguldak Kömürspor, adeta ateşle oynuyor. Bu gidiş böyle devam ederse, ilk yarının sonunda kendimizi puantajın dibinde bulabiliriz.

Zonguldak Kömürspor bu sezon istikrar nedir bilmiyor. Kırmızı-Lacivertli takım, geride bıraktığı 12 maçta üst üstte iki maç kazanamadı. Bu gidişat, Beyaz grup ekibi için hiç hayra alamet bir gidişat değil.

5’inci 2. Lig sezonunu yaşayan Zonguldak Kömürspor, ilk 4 sezonla kıyaslandığında en kötü lig sürecini yaşıyor. Kadro yapısı itibarıyla grubun zayıf takımları arasında yer alan Zonguldak ekibi, oynadığı 12 maçın sadece 3’ünü kazanabildi. Güç farkı nedeniyle üstteki takımlardan puan alamayan temsilcimizin alttaki takımlara karşı durumu da farklı değil. Puan umut edilen çoğu maç, Kırmızı-Lacivertli takım için hüsranla neticelendi. Bunun en son örneği Gümüşhane’de yaşandı. Düşme potasında yer alan üstelik üst üstte 10 maçtır hiç galibiyet alamayan Gümüşhanespor karşısında alınan 4-2’lik ağır yenilgi takımın bu sezon ki durumunu açık ve net bir şekilde özetliyor.

Gümüşhanespor’u yenemedikten sonra!

Geçmiş sezonlarda play-offu zorlayan, sezonu genelde ilk 10’un içinde bitiren Zonguldak Kömürspor, bu sezon tam tersi tamamen ligde kalmaya odaklı bir yapıya sahip.

19 takımlı grupta bu sezon 10’un üzerine çıkamadığı gibi neredeyse hemen her hafta gerilemeye devam eden takımın durumu hiç iç açıcı değil. Gümüşhanespor yenilgisiyle puantajda bir basamak gerileyen Beyaz grup ekibi ile alttaki takımlar arasındaki puan farkı artık yok denecek kadar az. Takımın bundan böyle kaybedeceği her puan, sıralamada bir, iki hatta üç basamak birden geriye düşmesine sebep olacak. Bu kötü tabloya rağmen takımda bir kıpırdanma görülmemesi endişe verici bir durum oluşturuyor.

ACI AMA GERÇEK

Hacettepespor galibiyetiyle çıkışa geçildi denirken, alınan Gümüşhanespor yenilgisi lige tutunma adına kafalarda var olan endişenin boyutunu artırdı. İlk yarı hedefini 20 puan ve üzeri olarak ortaya koyan takımın, böyle gittiği takdirde bu hedefine ulaşması mümkün değil. Gümüşhanespor’u yenemedikten sonra bir Sarıyer’den, bir Kahramanmaraş’tan, bir Manisa FK’dan, bir Kocaelispor’dan kimse galibiyet ya da puan beklemesin.

TAKIMA GÜVEN DUYGUSU KAYBOLDU

İstikrarsız bir lig sezonu geçiren Zonguldak Kömürspor’un şuana kadar iki maç üst üstte hiç kazanamaması ayrıca mutlak kazanması ya da puan alması gereken hayati derecede önemli maçlarda mağlup olması camiada takıma olan güven duygusunun kaybolmasına neden oldu.

Kırmızı-Lacivertliler için artık bu maçı kesin kazanır, şu maçtan puanla döner denilemiyor. Güven duygusunun kaybolmasındaki başrol aktör, takımın yine kendisi. Basit ve bireysel hatalar, değişkenlik gösteren performans, yenilgiler, puan kayıpları ortaya bu tabloyu çıkardı. Bu durumdan kurtulmak futbolcuların elinde.

Böyle gitmeyeceği belli... Yönetim, Sarıyer maçı öncesi futbolcularla toplantı yapacak

DİKKATLER ÇEKİLECEK

Gümüşhanespor maçının kaybedilmesi üzerine takımda olağanüstü hal ilan edildi. Zonguldak Kömürspor yönetimi, 13 Aralık Pazar günü Sarıyer’le oynanacak 15’inci hafta maçı öncesi futbolcularla toplantı yapacak. Gidişattan memnun olmayan yönetim, teknik ekip ve futbolculardan takımı toparlamalarını isteyecek.

Zonguldak Kömürspor, ilk yarı sonuna kadar Sarıyer, Kahramanmaraş, Manisa FK, Çorum FK, Kocaelispor ve Afyonspor’la karşılaşacak. Bu maçların 3’ü iç sahada, 3’ü deplasmanda.

19 ve 23 Aralık’taki Kahramanmaraşspor ve Manisa FK maçları, 4 gün arayla peş peşe dışarıda oynanacak.

Takımın 20 puan hedefine ulaşabilmesi için bu 6 maçtan 8 puan çıkarması gerekiyor. Yönetim, yapacağı toplantıda bu konuyu da ele alacak. İlk yarının 20 puanın altında tamamlanacak olmasının ikinci yarı için sıkıntı oluşturacağını düşünen Kömürspor yönetimi, futbolculara bu yöndeki beklentilerini dile getirecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi