Kırmızı-Lacivertliler, bugün Erzincanspor’la oynadığı maçta pozisyon zenginliği yaşadı fakat yine gol sessizliği yaşadı. Temsilcimiz geride kalan maçların 4’ünde de gol atamamış, önemli puanlar bırakmıştı.

Zonguldak Kömürspor bu sezon gol yönünden derin sessizlik içinde. Beyaz grup ekibi geride kalan 7 maçta sadece 3 gol üretti. Bu yönüyle en vasat sezonunu yaşayan Zonguldak ekibi, dolayısıyla galibiyet alamaz hale geldi.

Zonguldak temsilcisinin gol yollarında yaşadığı sıkıntılar skora olumsuz etki ediyor. Gol atamayan takım dolayısıyla skor üretme ve galibiyet konusunda grubun en zayıf takımı durumunda.

Ligde bir maçı eksik 8’inci haftayı geride bırakan Zonguldak Kömürspor, bu süreçte sadece 1 maç kazandı. İkinci haftada iki gol ürettiği Niğde Anadolu FK maçı dışında galibiyet alamayan temsilcimiz, diğer maçların 3’ünde berabere kaldı, 3’ünde mağlup oldu.

Berabere kaldığı Ergene Velimeşespor (1-1) maçında atılan gol, Zonguldak Kömürspor’un ligde attığı son gol oldu. Kırmızı-Lacivertliler, bu maçın ardından 4, 5, 6 ve 8’inci haftalarda Ankara Demirspor, Sancaktepe FK, Amed Sportif ve Anagold 24 Erzincanspor maçlarında hiç gol atamadı. Ankara Demirspor’a 2-0, Sancaktepe FK ve Amed Sportif’e 1-0’lık skorlarla mağlup olan temsilcimiz, dün Erzincanspor’la 0-0 berabere kaldı. Zonguldak ekibi, İnegölspor’la oynadığı ilk hafta maçını da 0-0 berabere tamamlayarak golsüz geride bırakmıştı. Zonguldak Kömürspor gol atamadığı 5 maçta tam 13 puan kaybetti.

EN AZ GOLÜ ZONGULDAK ATTI

3 golü bulunan Zonguldak Kömürspor, 19 takımlı Beyaz grupta 8’inci hafta itibariyle en az gol atan takım oldu. Son sıradaki Şanlıurfaspor (4) ile düşme potasında yer alan Niğde Anadolu FK (4) ve İnegölspor (6) bile Zonguldak Kömürspor’dan fazla gol attı. Rakiplere göre gol rakamları oldukça düşük olan Kırmızı-Lacivertli takımın maç başına gol ortalaması 0,4.

SON 5 YILIN EN KÖTÜ GOL İSTATİSTİĞİ

Bu yönüyle Zonguldak Kömürspor 5 yıldır mücadele ettiği 2. Ligde kötü denilen sezonları bile arar oldu. 7 maçta 3 golle en kötü sezonunu yaşayan Kırmızı-Lacivertli takımın, 8’inci hafta itibariyle kıyaslama yapıldığında ilk 4 sezonun çok gerisinde kaldığı görülüyor.

Temsilcimiz 2015-2016 sezonunda yükseldiği 2. Ligde 8’inci haftayı 2016-2017 sezonunda 11, 2017-2018 sezonunda 8, 2018-2019 sezonunda 10, 2019-2020 sezonunda 9 golle geride bırakmıştı.

Forvette yanlış transfer planlaması lige olumsuz yansıyor

SADECE 3 FUTBOLCU GOL ATABİLDİ

33 kişilik kadroya sahip Zonguldak Kömürspor’un bu sezon ki gol ayakları Sinan Uzun ve Tezcan Gökmen. Sinan 7 maçın tamamında ilk 11’de görev alırken sadece 1 gole imza attı. Yeterince şans bulamayan Tezcan’ın ise henüz gol siftahı yok. As kadroda bu iki isim dışında forvet pozisyonunda görev alacak 3’üncü futbolcu yok. Altyapıdan yetişen Yiğit Karaman forvet mevkiinde oynamasına karşın kimi zaman kadroya bile alınmıyor. Sezon başında forvet transferindeki yanlış yapılanmanın sıkıntılarını yaşayan Kömürspor’da ya mevcut gol ayaklarının biran evvel performanslarını artırması, ya da hücum özellikli diğer oyuncuların skora ortak olması gerekiyor. Geniş bir kadroya sahip olmasına rağmen Zonguldak Kömürspor’da şuana kadar gol atan futbolcu sayısı 3. Bu sayının şuana kadar 6-7 olması gerekiyordu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi