Zonguldak Kömürspor ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı. Kırmızı-Lacivertliler 1-1 berabere kaldığı Nazilli Belediyespor maçıyla birlikte galibiyet özlemini 3 maça çıkardı. Kötü gidişat üzerine Elmas, puantajda 15’inciliğe geriledi.

Beyaz grupta en son galibiyetini 26 Aralık 2021 tarihinde deplasmanda Isparta 32 Spor’la oynadığı ilk yarının son maçında alan Zonguldak Kömürspor 3 maçtır galip gelemiyor. Bu periyodu 2 beraberlik, 1 yenilgiyle geride bırakan kırmızı-lacivertli takım 23 puanda kaldı. Puantajdaki gerileme ise endişe oluşturmaya başladı. Kırmızı alanın hemen bir basamak üzerinde yer alan temsilcimiz, alttaki takımların nefesini ensesinde hisseder oldu. 24’üncü hafta itibariyle düşme potasını oluşturan Karacabey Belediyespor 22, 1922 Konyaspor 20, Eskişehirspor 16 puana sahip.

GOL ATIYORUZ FAKAT KAZANAMIYORUZ

Zonguldak Kömürspor ikinci yarıda Akhisarspor, Pendikspor ve Nazilli Belediyespor maçlarını geride bıraktı. Bilindiği üzere 22’nci haftada Uşakspor ve 23’üncü haftada Kırşehir Belediyespor maçları kar nedeniyle ertelenmişti. Bu maçlar 9 ve 23 Mart tarihlerinde oynanacak.

Kırmızı-Lacivertli takım, ikinci yarının ilk haftasında Akhisarspor deplasmanında puan aradı. Skor üretemediği bu maçı 0-0 berabere tamamlayan Zonguldak Kömürspor hanesine +1 puan yazdırdı. Rakibin alt sırada olması ve sadece bu maç özelinde bakıldığında deplasmanda alınan 1 puan memnun edici.

DEPLASMANDAKİ PUAN İSTİKRARI İÇ SAHADA YOK!

Fakat asıl sorun iç sahadaki maçların puansız geçilmesi. Bu duruma çözüm bulunmazsa ilerleyen haftalar Zonguldak Kömürspor için bir hayli sıkıntılı geçecek.

Akhisarspor beraberliğinin ardından iç sahada puan umut edilen Pendikspor maçı kayıpla sonuçlandı. Güçlü rakip karşısında iki gol üretmesine karşın kalesindeki gollere engel olmayan Zonguldak Kömürspor evinden 3-2 mağlup ayrıldı. Deplasmandan bir şekilde puan ya da puanlar getiren takımın iç sahada ise puan üretememesi başarısızlığın başlıca sebebi olarak gösteriliyor.

Bu sezon iç saha avantajını lehine çeviremeyen Şenol Demir ve öğrencileri, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda 9 maçta sadece 3 kez galibiyet sevinci yaşadı. Diğer 6 maçın 1’i berabere, 5’i yenilgiyle sonuçlandı.

İkinci yarıda galibiyetsiz geride kalan ilk iki maçın ardından Nazilli’de deplasman mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, bu maçtan da galibiyet çıkaramadı. 84’üncü dakikada golü bulan fakat 85’inci dakikada kalesinde golü görünce sahadan 1-1 ayrılan temsilcimiz, hanesine 1 puan daha ilave edip puanını 23’e çıkarsa da alttaki takımların kazanması üzerine puantaj sıralamasında bir basamak geriledi.

Totalde 3 maçta 2 beraberlik, 1 yenilgiyle beklentinin çok çok altında bir puan grafiği çizen Zonguldak Kömürspor’un gidişatının iyi olduğu söylenemez. İstikrardan uzak bir görüntü veren Beyaz grup ekibi, bu şekilde ilerlediği takdirde kısa bir süre içinde kendini ateşin içinde bulacak.

Galibiyeti seri haline getirenler bile var

RAKİPLER KAZANMAYI BECERİYOR

Zonguldak Kömürspor’un 3 maçtır galip gelemediği grupta, alt bölümde yer alan rakipler bir şekilde kazanıyor. Hemen bir basamak alt sırada yer alan Karacabey Belediyespor son iki maçını galibiyetle noktaladı. Önce Kırklarelispor’u 1-0 yenen Bursa ekibi, son lig maçında da Pazarspor’u 5-1 mağlup ederek 2’de 2 yaptı. 6 puanlık seriyle Zonguldak Kömürspor’u yakalayan Karacabey tehlike oluşturmaya başladı.

Alt bölümde kazanan takımlardan diğer ikisi ise Tarsus İdmanyurdu ile Eskişehirspor. Kendisi gibi alt bölümden kurtulma mücadelesi veren Akhisarspor’u 2-1’le geçen Tarsus temsilcisi, 8 maç aradan sonra kazandığı 3 puanla puanını 24’e çıkarıp Zonguldak Kömürspor’u geride bıraktı. Düştü gözüyle bakılan son sıradaki Eskişehirspor bile iki haftada bir kazanarak bir şekilde galip gelebiliyor. Bu arada 16 puana ulaşan Kırmızı-Siyahlı takım üstteki takımları zorlamaya başladı. Bu hafta Play-Off hattındaki Amed Sportif’i 2-0 yenerek büyük iş çıkaran Es-Es iki hafta önce de düşme potasında rakibi olan Karacabey Belediyespor’u 2-1 yenmişti.

İstikrarlı olmasalar haftada bir ya da iki haftada bir maç kazanma başarısı gösteren rakiplerin durumu ortadayken, Zonguldak Kömürspor’un bir çok maçta gol ya da goller bulmasına rağmen galibiyetten uzak bir lig performansı ortaya koyması gelecek adına gerçekten endişe verici bir durum oluşturmaya başladı.

Son 3 deplasmandan 1 galibiyet, 2 beraberlikle 5 puan getiren kırmızı-lacivertlilerin bu başarısını iç sahada gösterememesi ilginç ve bir o kadar da düşündürücü tablo ortaya çıkardı.

“Deplasmanda kazan, iç sahada kaybet” şeklindeki gidişat, ikinci yarıda telafisi olmayan haftalarda Zonguldak Kömürspor’a stres dolu bir süreç yaşatır. Kırmızı-Lacivertli takımın ligde kalmayı son maçta garantilediği geçen sezonu hatırlatmakta fayda var. Aynı senaryonun bir daha yaşanmaması adına Zonguldak ekibi işi şimdiden sıkı tutmalı ki Nisan ayında son 5 haftaya rahat bir şekilde girilsin.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi