2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da altyapının yetenekli oyuncusu Tarık Akçan A takım kadrosuna dahil oldu. Altyapı teknik ekibinin teknik direktör Şenol Demir’e sunduğu rapor doğrultusunda kadroya dahil edilen Akçan, antrenmanları bundan böyle A takımla sürdürecek.

Futbola 6 yıl önce 13 yaşındayken kırmızı-lacivertlilerin altyapısında başlayan Tarık Akçan, temel altyapı eğitiminin ardından çıkan lisansı üzerine altyapı yaş gruplarında forma giymeye başladı. U13’den başlayıp kademe kademe U19’a kadar yükselen yetenekli oyuncu, bu süre zarfından büyük bir aşama kaydetti.

Özellikle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından profesyonel lig düşüncesinin ön planda tutularak uygulandığı Bölgesel Gelişim Akademi Futbol Ligi’nde yetenek seviyesini daha da geliştirme fırsatı bulan Tarık, 1.5 yıllık pandemi arasının ardından başlayan U18 Futbol Ligi’nde çok iyi performans sergiledi.

Golleri ve üst seviye futboluyla takımın namağlup Play-Off’a çıkmasında büyük rol oynayan Tarık Akçan, normal lig aşamasının ardından altyapı teknik ekibi tarafından A takıma önerildi. Bu öneri doğrultusunda futbolcuyla ilgili hazırlanan rapor, A takım teknik direktörü Şenol Demir’e sunuldu. Demir’in onayı üzerine altyapının yükselen yıldızı, A takım kadrosuna dahil oldu. Antrenmanlara bundan böyle A takımla devam edecek olan kırmızı-lacivertli genç yetenek, gelişimini sürdürdüğü takdirde profesyonelliğe geçiş yapacak.

Futbola başladığı ilk günden bu yana hayali olan A takıma yükselmenin heyecanı ve mutluluğunu bir arada yaşayan Tarık Akçan, bundan sonraki süreçte daha fazla çalışıp hedeflediği profesyonelliğe geçiş sürecini hızlandırmak istiyor.

Tarık Akçan’ın A takıma yükselmesi altyapı teknik ekibinde de büyük bir mutluluk oluşturdu. Altyapı antrenörleri Metin Aydın ile Muhammet Şaffak, öğrencilerinin A takım sevincine ortak olurken, “2003 doğumlu sporcumuz Tarık Akçan A takımla antrenmana çıkma şansı buldu. Bundan sonraki süreçte hocamız ve ekibi altyapı sporcularımıza antrenmanlara çıkma şansı verdikçe, sporcularımız daha özverili bir şekilde çalışmaya ve formayı kazanmak için elinden geleni yapmaya devam edecektir” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi