Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Mustafa Dalcı, dün 1-0 yenilgiyle sonuçlanan Amed Sportif maçına ilişkin değerlendirmede bulundu. Dalcı, futbol şanslarının bir türlü yüzlerine gülmediğini belirtirken, maçın hakemi Mehmet Türkmen için de ağır eleştiride bulundu.

Sahalarında mağlup oldukları maçta yenilgiyi kesinlikle hak etmediklerini dile getiren Kömürsporlu teknik adam, normal şartlarda 3-1 ya da 3-2 kazanmaları gereken maçı 87’nci dakikada yedikleri golle kaybettiklerini aktardı.

Takımı skora taşıyacak gol bulmada sıkıntılar çektiklerinin altını çizen Mustafa hoca, “Futbolcular iyi duruş sergiledi. Maçı normalde kazanmamız gerekiyordu. Skor 3-1 ya da 3-2 lehimize olabilirdi. Rakibin pozisyonu yok değil fakat bizim yüzde yüz 4 pozisyonumuz var. Oyun üstünlüğü tamamen bizde olmasına rağmen gol atamadık. Bazen iyi oyunu skora yansıtamadığınız zaman mağlup olunduğunda çok fazla bir şey söyleyemiyorsunuz. Mağlubiyeti kesinlikle hak etmedik. Futbol şansınızın da yanınızda olması gerekiyor. Sancaktepe maçında da futbol şansı yanımızda yoktu. Kaybedilen puanlar üzüntü verici. Şu bir gerçek bu oyuncularla devam edeceğiz. Çocukları sürekli ayakta tutabilmek için çabalıyoruz. Hepsinin arkasındayım. Toparlamaları gerekiyor. Onlarda bunun farkında. Bu takımı ligde tutabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben oyuncularıma güveniyorum. İyi oynarken kaybederken, kötü oynarken kazanacağımız maçlarda gelecek. Lig çok uzun. Bu takım bu ligde kalıcı olacak.” diye konuştu.

BAHANE ÜRETMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

Hoca, kulübün imkanları ölçüsünde takım oluşturulduğunu, sezon sonuna kadar bu futbolcu kadrosuyla yola devam edeceklerini dile getirdi.

Eldeki malzeme ile iyi bir takım oluşturulduğunu düşünen Kömürsporlu hoca, “Şartlar ne olursa olsun bahane üretmeden bu takımı ligde tutmaya çalışacağız. Ben bu takımı ligde tutacağıma söz vermiştim. Onun için geldim. Nasıl başladığın değil, lig bittiğinde ne durumda olduğun önemli. Lig bittiğinde bu takımın kalıcı olacağına çok net bir şekilde inanıyorum. Hiçbir futbolcumun niyetinden şüphem yok. Yetenekleri neyse ellerinden geldiği kadar onu sahada yapmaya çalışıyorlar.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HAKEMİ ELEŞTİRDİ

Maçın hakemine de değinen Mustafa Dalcı, sözlerinde ağırlıklı olarak eleştiriye yer verdi.

Hakemin verdiği kararlara kendisinin bile inanamadığını düşünen Dalcı, “Çok yetersizdi. İlk defa bir hakeme bu kadar tepki göstermek zorunda kaldım. İnanamadım hakemin pozisyonlarına. Faul olduğunda vermedi, olmayana verdi. Saçma sapan kararlar verdi. Penaltımızı vermedi. Dün bizim kaderimizle oynadı, ilerde belki başka takımın da hakkını yiyecek. Bunlarla bu lig nasıl devam eder? Son yıllarda gördüğün en kötü hakemlerden bir tanesiydi.  Korkak, cesareti olmayan, gördüğünü vermeyen ya da heyecanı bu ligi kaldırmayacak kapasitede biri. Net! Bu da bize denk geldi” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi