Geçen yıl hayatını kaybeden Zonguldaklı futbol antrenörü Zafer Men unutulmadı... Veteranlar Futbol Ligi'nin adı, Zafer Men Veteranlar Futbol Ligi oldu. Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu aldığı bu kararla ‘Vefa’nın İstanbul’da sadece bir semt olmadığını bir kez daha gösterdi. 

PROFESYONEL ve amatör futbol oynamış eski futbolcuları uzun aradan sonra tekrar yeşil sahalara geri döndüren “Veteranlar Futbol Ligi”nde 2020-2021 futbol sezonu öncesi altyapı hazırlıkları sürüyor.

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu’nun organizasyonunda eski futbolculara ikinci baharını yaşatan lig, bu sezon olduğu gibi önümüzdeki sezon da futbolseverlere yine futbol keyfi yaşatacak.

Federasyon yönetimi, 9 farklı bölgede oluşacak ligle ilgili önemli bir karar aldı. Geçen yıl Bartın’da amatör futbol müsabakası izlerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ereğlili antrenör Zafer Men’in adı lige verildi. Bu karar Ereğli futbol camiasında büyük bir memnuniyet oluşturdu. Spor adamları, Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu Başkanı Kenan Gürsu ve yönetim kuruluna, bu vefalı hareketten dolayı teşekkür etti.

2015 yılından bu yana uygulanan lig, 6’ncı sezonunda Zafer Men Veteranlar Futbol Ligi olarak lanse edilecek. Bu yönüyle lig, Ereğli ve Zonguldaklı futbolseverlerin gözünde ayrı bir yere sahip olacak.

Veteranlar Futbol Ligi’nde 2019-2020 futbol sezonunda Zonguldak’tan SBD. Kdz. Ereğli Veteranlar, Devrek Karşıyaka Masterler, Zonguldak Veteranlar, Kdz. Ereğli Masterler, Alaplı Veteranlar, Veli Restauran Devrek Veteranlar ve Çaycuma Veteranlar olmak üzere 7 takım mücadele etmişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi