Ereğli’de faaliyet gösteren dev sanayi kuruluşu Erdemir Demir ve Çelik Fabrikası’ndan spora büyük destek. Fabrika bünyesinde yer alan stat ve spor salonu, kapılarını spor kulüplerine açtı.

Erdemir Stadı, Erdemir ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 2021-2022 sezonunda hiçbir bedel alınmaksızın amatör spor kulüplerine hizmet edecek. Protokolle birlikte yeni sezona hazırlanan takımlar, belirlenen saat ve günlerde antrenmanlarını Erdemir Stadı’nda yapabilecek. Antrenmanların yanı sıra 30 Ekim’de başlayacak Süper Amatör Lig ve devamında Birinci Amatör Küme ile U18 Futbol Ligi müsabakaları statta oynanabilecek.

Aynı şekilde spor salonu da Ereğli Belediyespor kız ve erkek voleybol takımı ile paravolley ve diğer spor sporlarında faaliyet gösteren kulüplere tahsis edildi.

Erdemir’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Erdemir, bölgenin ekonomik olarak kalkınmasına sunduğu katkıların yanı sıra sürdürdüğü toplumsal projelerle de bölge halkına 56 yıldır değer katmaya devam ediyor. Eğitime ve Kdz. Ereğli’nin kültürel miraslarına yönelik yürüttüğü projelerin yanı sıra spor alanında da tesislerinin kapılarını gençlere ve çocuklara açan Erdemir, gerçekleştirdiği iş birliği ile bölge sporu ve sporcularının gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor” denildi.

KULÜPLER ÇOK MEMNUN

Yeni sezonu kapsayan protokol çerçevesinde bölgedeki amatör spor kulüpleri, hafta içi 16.00-20.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında stattan yararlanmaya başladı. Erdemir Spor Salonu da, salon sporlarıyla uğraşan kulüplere tahsis edildi.

Erdemir yönetiminin sporun ve sporcunun gelişmesine yönelik aldığı bu önemli karar kulüp yöneticileri ve sporcularda büyük memnuniyet oluşturdu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, kulüpler adına Erdemir yönetimine spora verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

Geçmişten günümüze spora birçok önemli yatırım sağlayan Erdemir, bu yatırımlarına amatör ve profesyonel branş bazında devam edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi