Yeni sezon hazırlıklarını 22 Temmuz’dan bu yana sıkı bir şekilde sürdüren Zonguldak Kömürspor, geride bıraktığı 14 günlük süreçte epey yol kat etti. Sabah-akşam yapılan antrenman programlarıyla kuvvet, dayanıklılık ve kondisyon yönünden performans seviyesini yukarıya çıkaran takım, yavaş yavaş teknik ekibin istediği düzeye geliyor.

Zonguldak’ta sentetik zeminde başlayan çalışmaları, Pazartesi gününden bu yana Çaycuma’da doğal çim zeminde sürdüren futbolcular, gözle görülür zemin ve çim farkı yaşıyor. Sentetik zeminde aşırı sıcaklarla birlikte büyük zorluk çeken futbolcular, doğal çim zeminde ise keyif dolu antrenman uygulamaları gerçekleştiriyor. Doğal çim zeminde sentetik zemine göre daha iyi performans gösteren futbolcuların çalışma isteğinde de artış gözlemleniyor.

İkinci etap çalışmalarını 8 Ağustos’ta tamamlayacak Zonguldak Kömürspor, ardından üçüncü etap çalışmaları için Kızılcahamam’a gidecek. Son etap çalışmaları da doğal çim zeminli antrenman sahasında sürdürülecek.

Doğal çim, futbolcuların sağlıklı antrenman uygulamalarıyla birlikte teknik açıdan hızlı bir gelişim göstermelerine büyük katkı sağlıyor.

DOĞAL ÇİM ZEMİN İHTİYAÇ HALİNE GELDİ

Zonguldak Kömürspor, 2. Ligde mücadele eden takımlar arasında kendisine ait antrenman sahası olmayan ender takımlardan biri.

2. Lig ekibi, bu nedenle yıllardır ya Devrek veya Çaycuma’daki doğal çim zeminli sahaları, ya da mecburi olarak Fener’deki sentetik zeminli sahayı kullanıyor. Zorunlu ihtiyaca rağmen kırmızı-lacivertli ekipte, doğal çim zeminli antrenman sahası sorunu bir türlü çözülemiyor.

GEÇİCİ ÇÖZÜM YOLU

Zonguldak Kömürspor, yeni teknik ekip ve yeni futbolcularla üst sıralar için hedef koyduğu 2021-2022 futbol sezonu öncesi de aynı sorunla karşı karşıya kaldı. İlk etap çalışmalarını sentetik zeminli Fener sahasında tamamlayan takım, ikinci etap çalışmaları için geçici çözüm yolu üreterek Çaycuma’ya yerleşti.

Kısa süreli de olsa sentetik saha sorununu ortadan kaldıran Kırmızı-Lacivertli takım, kamp dönüşü yine sentetik çim zemine mahkum kalacak. Bu durum, maçları doğal çim zeminde oynayacak futbolculara büyük zorluk yaşatacak. Özellikle her geçen hafta artan maç temposuyla birlikte sentetikte yapılacak antrenmanlar, sakatlıklara davetiye çıkaracak. Geçen sezon birçok futbolcu, sentetik zeminde yapılan antrenmanlar nedeniyle ciddi sakatlık yaşayarak takımdan ayrı kalmış, bu da hem kadro oluşturma, hem de takımın ligdeki gidişatını olumsuz yönde etkilemişti.

Yine aynı sorunla karşılaşmamak için kırmızı-lacivertli kulübün antrenman sahası sorununu biran evvel çözüme kavuşturması gerekiyor. Sentetik zeminde antrenman yapmaktan pek memnun olmayan futbolcuların beklentisi de bu yönde yoğunlaşmış durumda.

KEMAL KÖKSAL STADI’NA HAFTADA BİR KEZ GİRİLECEK

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor’un merkezde doğal çim zeminli antrenman yapabileceği tek alternatifi Karaelmas Kemal Köksal Stadı. Zemini yenilenen stat, 1.5 yıl aranın ardından futbola açılacak. Ancak kırmızı-lacivertli takım eskiden her gün antrenman yaptığı statta, maçlar dışında Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün talimatı üzerine haftada sadece bir kez antrenman yapabilecek. Böylelikle zeminin bakımı ve korunması sağlanacağı gibi kullanılabilir özelliği ve süresi daha uzun ömürlü olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi